Regionieuws

Veiligheidsmaatregelen St Jansdal

Een afspraak bij de arts, bloed laten prikken of een röntgenfoto laten maken? De zorg en op bezoek gaan in ziekenhuis St Jansdal gaan anders dan voorheen, nu het coronavirus in de samenleving heerst. Iedereen die fysiek naar het ziekenhuis gaat, dient rekening te houden met een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen.

Witte tenten vormen de tijdelijke hoofdingang in Harderwijk en Lelystad. Daar controleren medewerkers de patiënten en bezoekers op klachten die passen bij het coronavirus. Voor de veiligheid van iedereen is het belangrijk om klachten eerlijk aan te geven. Eventueel krijgen patiënten een mondneusmasker.

Klachten
Neem bij klachten (hoesten, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, keelpijn, braken, smaak- en reukverlies, diarree en koorts), vooraf telefonisch contact op met de betreffende polikliniek. Meestal kan de afspraak gewoon doorgaan, maar dan kunnen zorgverleners zich voorbereiden. Medewerkers moeten zichzelf goed monitoren en tweemaal per dag temperaturen.

Op bezoek
Ook bezoekers worden gecontroleerd. Als bezoekers klachten ervaren, wordt hen verzocht het ziekenhuis te verlaten. Er mogen dagelijks twee familieleden of aanverwanten op bezoek komen. Het bezoekuur is verruimd; van 14:00 tot 20:00 uur. Alleen bezoek dat zich van te voren telefonisch heeft aangemeld bij de verpleegkundigen op de afdeling, wordt toegelaten.

Triagetent hoofdingang St Jansdal Harderwijk

Kom alleen
Uit veiligheid staat het ziekenhuis zo min mogelijk patiënten en bezoekers toe. Patiënten moeten dus alleen naar hun afspraak komen. Kinderen, mensen met een beperking en patiënten die getroffen zijn door kanker, mogen één persoon meenemen. Dit mag ook als patiënten duidelijk is gevraagd een begeleider mee te nemen. Dan is één persoon toegestaan. Kom bij voorkeur precies op tijd op de poli, omdat nu de ruimte in de wachtkamer beperkt is. Als patiënten te vroeg zijn, wordt hen verzocht buiten te wachten (of in de auto). Verlaat na de afspraak of bezoek direct het ziekenhuis.

Bloedafname alleen op afspraak
Vanwege het coronavirus zijn afgelopen tijd enkele prikposten in de regio van St Jansdal gesloten. Om de patiëntenstroom goed te kunnen reguleren, gaat het ziekenhuis vanaf maandag 11 mei voor bloedafname volgens afspraak werken. Via www.stjansdal.nl/prikafspraak kunnen patiënten een tijd en locatie plannen. Het afleveren van materialen kan nog steeds zonder afspraak.

Door het nemen van deze en andere maatregelen kunnen patiënten veilig zorg én bezoek ontvangen en beschermt het ziekenhuis haar medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.stjansdal.nl/maatregelen.

Foto: Triagetent bij ingang ziekenhuis Harderwijk

Advertentie