Regionieuws

Vereniging Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar dankzij donatie MAEX

Vereniging Kom bij de Boer heeft als doel om boeren en burgers met elkaar te verbinden middels boerderijeducatie. Hun droom? Dat alle Flevolandse jongeren met hun leerkrachten, ouder(s)/begeleider(s) op voedsel- ontdekkingstocht kunnen gaan bij één van de educatieboerderijen.

Om dit mogelijk te maken zijn er in heel Flevoland educatieboeren opgeleid, met een divers aanbod van boerderijlessen. De wens was om de vereniging nog beter te profileren en zichtbaarder te worden.

Met de financiële ondersteuning van MAEX heeft de stichting Jeannette Weultjes de tekst laten schrijven voor de website www.kombijdeboer.nl, welke in april live gaat. Daarnaast zijn er beachflags, "Kom bij de Boer-bordjes en poloshirts en jassen aangeschaft.

Vereniging Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar dankzij donatie MAEX

Daarmee wordt Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar in de provincie Flevoland. Met de aangeschafte beachflags en jassen voor het bestuur kan de vereniging zich profileren tijdens open dagen, braderieën etc.

Alle getrainde educatieboeren hebben tijdens de ledenbijeenkomst van 24 maart jl. een "Kom bij de Boer-bordje" ontvangen, zodat voor scholen duidelijk is dat de klas op bezoek is bij een "echte" Kom bij de Boer-educatieboerderij. Tijdens de boerderijlessen dragen de educatieboeren een Kom bij de Boer T-shirt, waarmee de educatieboer herkenbaar is tijdens de les en de trots uitstraalt om educatieboer te zijn.

De eerste boerderijlessen voor het voorjaar 2022 zijn inmiddels door de scholen geboekt.

De educatieboeren zien ernaar uit om de kinderen te ontvangen en hen laten beleven, leren en ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en hen te laten zien wat er leeft groeit en bloeit op het platteland. Zij zijn er trots op om als Kom bij De Boer boerderijlessen te kunnen bieden aan de scholen. Als Kom bij de Boer staan ze voor Boerderijeducatie met een hoge belevingswaarde, voor kwaliteit en veiligheid. Door de ondersteuning van MAEX kan de vereniging nog zichtbaarder maken wie ze zijn en waar ze voor staan.

Advertentie