Regionieuws

Lykele Zwanenburg winnaar van de Lelyprijs 2022

Lykele Zwanenburg is de winnaar van de Lelyprijs 2022. Hij ontvangt de prijs voor zijn tomeloze inzet om de natuur en de natuurwaarden in Flevoland te behouden en te versterken.

De Lelyprijs is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. De prijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Lykele heeft een brede kennis van en over de natuur en zet zich na zijn pensionering 30 uur in de week vrijwillig in voor het behoud van de natuur, het bevorderen van de biodiversiteit en is zo aanstekelijk enthousiast dat het wel ontelbare nieuwe natuurliefhebbers moet opleveren. Hij is een bevlogen verteller over alles wat groeit en bloeit en weet met zijn kennis en gedrevenheid anderen te inspireren.

Lykele Zwanenburg winnaar van de Lelyprijs 2022

Als boswachter was hij altijd actief, ook als vrijwilliger naast zijn werk, in het overbrengen van zijn kennis, het geven van excursies en het adviseren over natuur- en bosbeheer. Lykele Zwanenburg doet vrijwilligerswerk voor maar liefst 5 verschillende organisaties.

Naast Lykele Zwanenburg waren ook LTO Noordoostpolder (de verlichte boerderijen route) en Festival Sunsation genomineerd voor de prijs.

LTO Noordoostpolder wil bezoekers in de allereerste plaats kennis laten maken met de cultuurhistorie van de boerderijen in onze polder. De route wordt gereden in de donkerste tijd van het jaar. Door de boerderijen speciaal te belichten benadrukken ze hun bijzonderheid.

Festival Sunsation is een breed laagdrempelig woordenfestival met theater, muziek, dans, film, beeldende kunst en de nadruk uiteraard op literatuur en poëzie. Het natuurlijk decor wordt gevormd door één van de belangrijkste landschapskunstwerken van Nederland: het Observatorium van Robert Morris.

Uitreiking

In juni wordt de prijs overhandigd door commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De exacte datum en locatie wordt nog bekend gemaakt. Houd hiervoor onze website in de gaten. cultuurfonds.nl/flevoland

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Advertentie