Regionieuws

Verhalenark vertrokken naar Bataviahaven Lelystad

Na ruim 1,5 jaar heeft de Ark het Tulpeiland verlaten. Op 30 september in alle vroegte werd het schip losgemaakt van de wal om met een sleep- en duwboot koers te zetten richting Lelystad om daar in de Bataviahaven aan te meren. Vanaf 11 oktober zal daar een vernieuwde expositie te zien zijn en is er een aanvullend verhaal met thema van Halloween naar Kerst.

Het vertrek verliep niet helemaal zonder slag of stoot, maar al met al vertrok de Ark even na 8 uur van zijn plek in Zeewolde.

De arm die de havenkom van het Tulpeiland verlaat, voortgetrokken door een sleepboot

De Verhalenark meerde begin april 2022 aan bij het Tulpeiland. In eerste instantie zou deze voor drie maanden blijven liggen, Vervolgens maakte het voorgaande college eind juni in dat zelfde jaar, bekend dat de vergunning nog met 3 jaar zou worden verlengd. Er werd tegmoet gekomen aan de eigenaren van het museumschip. Dit leverde veel gemixte reacties op in de samenleving. Bij intrede van het huidige college werd het principebesluit tot verlenging weer ingetrokken en kreeg de Verhalenark toestemming om tot 30 september 2023 te blijven liggen. 

Foto's: Ruud van Velzen

Advertentie