Regionieuws

Verkeershinder Harderdijk (N306)

Verkeershinder Harderdijk (N306)

Maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober is de N306 Harderdijk afgesloten voor verkeer tussen Harderhaven en de rotonde met de N302 Ganzenweg. Er is een omleiding ingesteld voor het wegverkeer.

Planning en traject

Op maandagochtend 5 oktober vanaf 05:00 uur starten de werkzaamheden aan de N306 Harderdijk en is de weg gesloten tussen Harderhaven en de rotonde met de N302 Ganzenweg. Op vrijdag 9 oktober om 18:00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

Werkzaamheden

Voor het ombouwen van de turborotonde bij de Ganzenweg-Knardijk is het nodig om kabels en leidingen te verleggen. Bij deze afsluiting wordt de weg opengebroken zodat de kabels en leidingen onder de weg gelegd kunnen worden. Verkeer kan er niet langs en rijdt om.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit Harderhaven en Biddinghuizen naar Harderwijk rijdt via de Karekietweg, N305 Gooiseweg en N302 Ganzenweg. Verkeer vanuit Harderwijk naar Harderhaven en Biddinghuizen rijdt bij de turboronde rechtdoor naar de N302 Ganzenweg en vervolgt via de N305 Gooiseweg en Karekietweg hun route. Het fietspad langs de N306 Harderdijk ter hoogte van de werkzaamheden is afgesloten. Fietsers kunnen via de Harderhaven hun reguliere route blijven volgen. Het landbouwverkeer kan wel het Ganzenpad bereiken. Tijdens de afsluiting zijn verkeersregelaars ter plaatse om het verkeer te begeleiden en sluipverkeer tegen te gaan.  

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de N306 Harderdijk rijdt bus 147 (Dronten-Harderwijk) ook via de omleidingsroute. Hierdoor vervalt de halte Camping Flevostrand in Biddinghuizen. Tussen de halten Plein, Dreef, Alikruikweg en Bremerbergweg in Biddinghuizen rijdt er een pendelbus. De dienstregeling voor de pendelbus is te vinden op de website van Connexxion.

Advertentie