Regionieuws

'Talent kleurt Flevoland' gaat van start

Talent kleurt Flevoland gaat van start

Zaterdag 26 september geven gedeputeerde Jan-Nico Appelman van provincie Flevoland en dijkgraaf Hetty Klavers van Waterschap Zuiderzeeland op het provinciehuis het startsein voor de 4e editie van jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. Leerlingen en studenten worden uitgedaagd om hun talenten te gebruiken bij het oplossen van diverse maatschappelijke vraagstukken.

Talent kleurt Flevoland

In het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland werken leerlingen en studenten van de 5 Flevolandse technasia, Aeres Hogeschool, Windesheim en ROC van Flevoland aan 11 vraagstukken die binnen de provincie spelen en waar de oplossing nog niet voor is gevonden. Het zijn geen bedachte, hypothetische opdrachten, maar vraagstukken die op dit moment spelen binnen de provincie. Deze gaan over natuur, duurzaamheid, infrastructuur, arbeidsmarkt, een leefbaar platteland en nog veel meer.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: ‘Ik word enthousiast van de creatieve energie en frisse blik van de leerlingen die deelnemen aan Talent kleurt Flevoland. Ze pakken de kans om hun blikveld te vergroten en maken op een mooie manier kennis met Flevoland. Onze organisatie wordt verrijkt met een schat aan oplossingen die we serieus in ons werk gaan betrekken. Het is een win-win situatie. Daarnaast hoop ik van harte dat de leerlingen in hun verdere loopbaan hun talenten blijven inzetten voor onze mooie provincie!’

Speciale aandacht voor Agenda IJsselmeergebied 2050

Tijdens het eerste Talent kleurt Flevoland evenement van het nieuwe schooljaar is er speciale aandacht voor de Agenda IJsselmeergebied 2050. In 2018 hebben ruim 60 partijen dit document ondertekend, waaronder Rijksoverheid, provincies, waterschappen, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Het IJsselmeergebied is het grootste aaneengesloten zoetwatergebied van West—Europa, middenin Nederland.

Dankzij de gezamenlijke inspanning kan dit gebied nog beter floreren, met zorg voor water-, woon- en natuurkwaliteit.

Eindpresentaties

Het komend halfjaar staat in het teken van onderzoeken en ontmoeten. De eindpresentaties vinden plaats op 5 januari 2021.

Advertentie