Regionieuws

Versoepelde bezoekersregeling St Jansdal

Het St Jansdal meldt op hun website en social media pagina, dat zij verheugd zijn te kunnen melden dat ze de bezoekersregeling wat hebben kunnen versoepelen. Nog steeds zijn er strikte voorwaarden, maar vanaf 25 april mogen patiënten waarbij het coronavirus is vastgesteld (of met een verdenking erop) bezoek ontvangen. Om te voorkomen dat we te veel bezoekers tegelijk ontvangen, en er onveilige situaties ontstaan, gelden er wel een aantal strikte voorwaarden:

Versoepelde bezoekersregeling St Jansdal

Voor (volwassen) patiënten op de verpleegafdelingen en IC geldt:
- Patiënten mogen één keer per dag twee bezoekers ontvangen, voor maximaal een halfuur.
- Bezoek gaat op basis van inschrijving.
- Bezoek is welkom tussen 14.00 en 20.00 uur, tijdstip van bezoeken gaat in overleg met de verpleegkundige.
- Patiënt of familie van de patiënt moet vóór 11.45 uur het bezoek en tijdstip van het bezoek overleggen met de afdeling.
- Bij patiënt op de IC wordt per dag bekeken of bezoek mogelijk is, dus altijd in overleg met de afdeling.
- De bezoekersregeling voor baby’s en kinderen en patiënten van Klimop is vooralsnog ongewijzigd.
- Uitzondering: bezoekers met klachten, zoals koorts, hoesten, benauwdheid, worden niet toegelaten. Behalve bezoekers van terminale patiënten.

Screening bij hoofdingang:

- Bezoekers (en patiënten) worden gescreend bij de hoofdingang.
- Bezoekers mogen alleen op bezoek als ze zijn aangemeld via de intekenlijst.
- Bezoekers ontvangen indien nodig een mondneusmasker.

Wie moeten een mondneusmasker dragen?

- Bezoekt u een afdeling zonder coronapatiënten en bent u een huisgenoot van een patiënt met (of verdenking op) corona? U ontvangt het masker in de hal en u mag op bezoek. Masker mag pas weer af bij verlaten van het ziekenhuis.
- Bezoekt u een afdeling met coronapatiënten en bent u een huisgenoot van een patiënt met (of verdenking op) corona? U ontvangt het masker in de hal en u mag op bezoek. Masker mag pas weer af bij verlaten van het ziekenhuis.
- Bezoekt u een afdeling met coronapatiënten en bent u geen huisgenoot van een patiënt met (of verdenking op) corona? U ontvangt het masker op de afdeling en u mag op bezoek. Masker mag pas weer af bij het verlaten van de afdeling.
- Bezoekt u een terminale patiënt en bent u, of één van uw huisgenoten, positief getest op corona? U ontvangt het masker in de hal en u mag bezoek. Masker mag pas weer af bij verlaten van het ziekenhuis.

Zwaaiveldje voor naaste familie

Patiënten op onze corona-afdelingen mogen beperkt bezoek ontvangen. Voor naaste familieleden van coronapatiënten die niet op bezoek kunnen komen, zijn er zogenaamde zwaaiveldjes afgezet op het gras om naasten dichter bij elkaar te brengen. Vanaf de veldjes mogen naaste familieleden (bij daglicht) zwaaien naar hun geliefde.

Bron: St Jansdal

Advertentie