Regionieuws

Vijf aanhoudingen handel in schadelijke kruidenpotjes

De opsporingsdienst van de NVWA heeft vijf mensen aangehouden voor het verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen. Vorige week bleek dat de potjes waar mogelijk glas in zat, door tussenhandelaren alsnog in de verkoop waren beland, dat meldt RTL Nieuws.
De vijf zitten in ieder geval de komende veertien dagen vast op verdenking van het willens en wetens verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen.

De NVWA waarschuwde vorige week voor de kruidenpotjes van het merk Verstegen. De potjes werden in maart 2020 uit de schappen gehaald omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. Het gaat onder andere om glazen strooiers met laos, paprika mild en chili.

Een bedrijf in Zeewolde zou de partij vernietigen, maar dat bleek niet gebeurd. In plaats daarvan, is de partij (buiten medeweten van de fabrikant) opnieuw op de markt gebracht.

Kruidenpotjes


De NVWA kwam de zaak op het spoor na een melding van iemand die zich aan een kruidenpotje had bezeerd.

Inmiddels zijn er dus vijf aanhoudingen verricht. Twee bedrijfslocaties in Zaltbommel en Zeewolde zijn doorzocht. De NVWA heeft het grootste deel van de illegaal verhandelde partij weten te vinden en in beslag genomen.

Bron: RTL Nieuws
Foto: NVWA

Advertentie