Regionieuws

Wethouders zetten mini-autootjes in elkaar voor patiëntjes St Jansdal

In een stoere auto rijden naar de operatiekamer. Voor zieke kinderen biedt dit eventjes afleiding en vermindert het de spanning voor de komende operatie. Ziekenhuis St Jansdal kreeg op 15 maart twee elektrische autootjes van de Stichting DaDa, die zich inzet om kinderen zich thuis te laten voelen in het ziekenhuis. De wagentjes werden in elkaar gezet door de Harderwijkse wethouders in het kader van de actie NL Doet.

NL Doet electrische auto's St Jansdal

Het idee voor de mini-autootjes komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Een medewerkster van een kinderhuis had een artikel gelezen over de elektrische autootjes in een Amerikaans ziekenhuis. Stichting DaDa reageerde meteen positief op haar voorstel. Zij klopten aan bij Bosch Car Service, die 65 mini-autootjes gesponsorde, waar het St Jansdal er twee van kreeg.

André van Duivenbode, voorzitter van de Stichting DaDa: “Ik heb in meerdere ziekenhuizen gezien welk positief effect deze mini-auto’s op zieke kinderen heeft. Zo was ik in Rotterdam waar een ernstig ziek jongetje dat allerlei slangetjes had, het autootje mocht besturen. Aan zijn blije gezichtje zag ik duidelijk dat hij even helemaal vergat wat hij allemaal al had moeten doormaken en wat voor hem lag.”

Nadat de wethouders de auto’s rijklaar hadden gemaakt, namen enkele leden van de Stichting Vrienden van St Jansdal samen met voorzitter Raad van Bestuur Relinde Weil de auto’s in ontvangst. Daarna mochten enkele patiëntjes in de centrale hal van het ziekenhuis de eerste proefritjes maken.

Advertentie