Regionieuws

Deel jouw favoriete ‘wildpluk’ recept

Tijdens een mooie wandeling of fietstocht kun je plukken van al het eetbare lekkers dat de natuur biedt. En om daarna te verwerken in een lekker gerecht. Zijn je smaakpapillen al geprikkeld? Doe mee aan de challenge van deze week: “Wildplukken: deel jouw favoriete ‘wildpluk’ recept”. Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Wildplukken?

Natuurgerijpt, vers geplukt en onbespoten: wat is leuker dan plukken uit de natuur en daarna het bereiden en opeten? Van veel planten kun je de vruchten plukken zoals appels, noten en bessen. Maar er is nog veel meer, zoals bloemen, zaden en blaadjes. Lekker als ingrediënt voor bijvoorbeeld salades, soepen, pesto, kruidenboter, jam, siroop of koekjes. Wildplukken geeft je de inspiratie om al deze delicatessen te vinden, te plukken en te bereiden. Zorg er wel voor dat je zeker bent dat je de juiste soort hebt, en pluk enkel waar het is toegestaan. Neem ook alleen mee wat je nodig hebt, de rest laat je aan de natuur.

Wildplukken: deel jouw favoriete ‘wildpluk’ recept

Wild-pluk recept

Bij deze challenge deel je jouw favoriete 'wildpluk’ recept. Iedere deelnemer aan deze challenge maakt kans op een 'wildpluk-kaart' of een van de prachtige 'wildpluk-boekjes' van Flevolander Peter Kouwenhoven (zolang de voorraad strekt). 

Impact challenge vorige week 

Flevolanders lieten met de challenge: “Word flexitarier! Ga deze week 3x voor vegetarisch’’ het stukje vlees of vis liggen en kozen voor vegetarische alternatieven. Deelnemers ontvingen ter inspiratie een kookboekje met smakelijke recepten. Zij verkleinden hiermee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland    

In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.   

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl    

Advertentie