Regionieuws

Woensdag moeten bedden leeg zijn MC IJsselmeerziekenhuizen

Vanaf woensdag moeten alle bedden in het ziekenhuis uit Lelystad leeg zijn. Het afschalingsplan is al gestart, nieuwe patiënten werden al niet meer aangenomen, maar nu zullen ook patiënten die er nog liggen worden overgebracht naar andere ziekenhuizen. Om hoeveel dit zou gaan is niet bekend.
De afspraken voor de polikliniek kunnen tot 29 november nog wel doorgaan vinden. Patiënten die na 29 november een afspraak hebben of voor patiënten die toch niet geholpen kunnen worden zullen persoonlijk geïnformeerd worden.

Dit plan staat los van de onderhandelingen over de toekomst van de ziekenhuizen.
Daarover zijn de curatoren nog steeds in gesprek met overname kandidaten. Volgens minister Bruins voor Medische Zorg zijn er meerdere serieuze overnamekandidaten. Er zijn veel belanghebbende partijen, daardoor is de druk hoog voor de curator. Begin volgende week zal er een beslissing moeten vallen.

Ondertussen zal er door minister Bruins ook een onderzoek worden gestart naar het faillissement van IJsselmeerziekenhuizen. Eind van de maand zullen daar de details over bekend worden.

Omroep Flevoland heeft een visiedocument van het Zilveren Kruis in handen kregen. Daarin geeft het Zilveren Kruis haar visie. In het visiedocument geven ze weer hoe de zorg eruit zou moeten zien en waarom dit in huidige vorm niet kan. Gebrek aan specialisten is met name voor de spoedeisende hulp en acute verloskunde een van de redenen waarom dit zoals het nu is ingericht is niet haalbaar is. Minister Bruins wil zich maximaal inspannen voor het behoud van deze afdelingen. Daar stelt de minister dan ook voor geld beschikbaar. Hiermee zouden de zorgverzekeraar, maar ook de overnamekandidaten overtuigd moeten worden voor het belang van deze afdelingen.
De steun van minister Bruins wordt gevoeld door het stafbestuur, waardoor vertrouwen in een goede toekomst van de ziekenhuizen groter wordt.

 

Woensdag sluiten IJsselmeerziekenhuizen
Advertentie