Regionieuws

Ziekenhuis St Jansdal verstuurt recepten digitaal

Patiënten krijgen geen papieren recept meer mee na een bezoek in ziekenhuis St Jansdal. Recepten worden voortaan digitaal naar de apotheek verzonden.

Ruim zeventig apotheken in de regio van de locaties Harderwijk en Lelystad zijn aangesloten om de recepten digitaal te ontvangen.

De recepten worden verzonden via een beveiligde verbinding, waardoor de gegevens van patiënten goed beschermd zijn. Een digitaal recept is ook veiliger, omdat de gegevens direct overgenomen worden in de apotheeksystemen. Hierdoor is er minder risico op fouten. Na het ontvangen van het digitale recept, kan de apotheek de medicijnen alvast voorbereiden. Dat betekent een kortere wachttijd voor de patiënt.

Logo van St Jansdal

Voorkeursapotheek


Met de patiënt wordt afgestemd waar het recept naar verzonden moet worden. Dit kan ook naar de poli-apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis. Het recept wordt alleen naar de gekozen apotheek verzonden. Via MijnStJansdal kan de voorkeursapotheek alvast geselecteerd worden. Deze verschijnt als optie bij het voorschrijven. Sommige medicatie kan alleen bij de poli-apotheek worden opgehaald, de arts informeert de patiënt hierover.

 

Advertentie