Sport

3 september: De 1e TVZ Cross Triathlon van Zeewolde

De Triathlon Vereniging Zeewolde, (TVZ), organiseert op zaterdag 3 september de 1e Cross Triathlon van Zeewolde.

Al 15 jaar georganiseerd de TVZ de ParelTriathlon. Dit is een normale triathlon gericht op de beginnende triatleet of mensen die een keer dit willen ervaren samen met familie of vrienden. Door verschillende wijzigingen op en rondom de camping De Parel was de TVZ op zoek naar een alternatief. Deze is gevonden om niet alleen de formule te wijzigen naar een CrossTriathlon maar ook te verhuizen naar een nieuwe locatie, de RCN camping in Zeewolde.

3 september: De 1e TVZ Cross Triathlon van Zeewolde

Voor de nieuwe formule Crosstriathlon blijft het principe dat zowel de beginner als ervaren triatleet mee kan doen als solo, duo of trio deelname.
De formule van een Cross Triathlon is dat het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaatsvindt. Hiervoor wordt een Mountainbike (MTB) gebruikt voor het fietsparcours en het trail-loop onderdeel door de bossen van Zeewolde. Cyclofietsen en/of E-mountainbikes zijn niet toegestaan.

RCN Zeewolde startlocatie

Michael Sleijster, wedstrijd commissielid van de TVZ legt uit:” toen wij het idee bespraken met Wout Sleurink van RCN Zeewolde werd hierop direct enthousiast gereageerd. Samen met Wout hebben we de mogelijkheden besproken en daar het parcours en wedstrijd formule op aangepast. Geweldig dat wij zo ontvangen zijn op deze nieuwe locatie”.

Subsidie en sponsoring

“Door het toekennen van subsidie vanuit de provincie Flevoland middels Sportservice Flevoland en de wedstrijdsponsor Dierenartsenpraktijk Flevoland (DAP) hebben we nu, na het Corona tijdperk van geen wedstrijden, de mogelijkheid gekregen om extra faciliteiten voor de deelnemers in te zetten waaronder elektronische tijdwaarneming. Vanuit de Provincie Flevoland was echt veel ondersteuning mogelijk voor onze Triathlon vereniging. Ook geweldig dat onze trouwe wedstrijdsponsor DAP ons weer ondersteund”, aldus Hans Oldehengel, wedstrijd commissielid van de TVZ.

Beachstart

Er zal een massastart zijn vanaf het strand waarna er via een zwemronde door de jachthaven de exit naar het Parc Fermeé zal zijn. Spectaculair dus !
Het mountainbike parcours is met Staatsbosbeheer en de Stichting Mountainbike Route Zeewolde afgestemd. Dit parcours welke een paar keer gereden moet worden, is geen gemakkelijke en belooft ook hier spektakel terwijl de toeschouwers de deelnemers meerdere keren langs zien komen.
Het Trail-loop parcours brengt de deelnemers door de bossen rondom de RCN camping en is voorzien van wat obstakels waarna de finish naast het Parc Fermeé zal zijn.
De wedstrijd is "self-supporting", er mag geen verzorging of technische assistentie door toeschouwers plaatsvinden. E zijn weer 2 startseries in de ochtend en middag. De maximale capaciteit is 60 deelnemers per serie.

Veiligheid

Ook aan de veiligheid voor de deelnemers is veel aandacht besteed. Michael Sleijster: “ voor de zwemmers is begeleiding van 2 boten en 75% van het zwemparcours is niet diep. Bij de fietspad overgangen staan verkeersregelaars. Door het afgesloten parcours hebben we geen last van verkeer voor de deelnemers”.

Meedoen belangrijker dan winnen!

De formule van deze 1e cross Triathlon is om mensen laagdrempelig een leuke Triathlon te laten ervaren waar ze samen met ervaren (TVZ) Triatleten deze wedstrijd beleven. Doe dus gewoon lekker mee samen met jouw broer of zus, moeder of vader, buurman of oom of doe individueel mee!

Wedstrijdinformatie

Deelname aan de Triathlon wedstrijd is alleen bij vooraanmelding mogelijk en kan direct via de website van de TVZ of via :https://sites.google.com/view/tvzcrosstriathlon2022/homepage

Niet TVZ leden betalen 20,- euro bij individuele deelname, 40,- euro bij duo of trio deelname. Voor de jeugd van 15 t/m 17 jaar zijn de kosten 15,- euro p.p.. Voor elke serie is een ochtend en een middagversie om in te schrijven. Deelname vanaf 15 jaar.

De inschrijving is inclusief 1 consumptie bon. De officiële tijdregistratie gaat via Mylaps , alleen de eindtijd wordt geregistreerd.

Afstanden en tijden (Onder voorbehoud)

Jeugd 15 tot 18 jaar
Zwemmen - ca. 600m (1 ronde)
Fietsen - ca. 12 km (2 ronde)
Lopen - ca. 3km (2 rondes)

Volwassenen
Zwemmen - ca. 600m (1 ronde)
Fietsen - ca. 25km (4 ronde)
Lopen - ca. 6km (4 rondes)

De actuele leeftijd is leidend. Ochtend serie is de start 10.00 uur, middag serie is de starttijd 14.00 uur

De Wedstrijdcommissie van de TVZ is klaar om weer een mooi evenement voor alle deelnemers te organiseren. Nu jullie deelname nog !

Advertentie