Sport

Afsluiting Diabetes Challenge

Het was alweer de 8e keer dat Zeewolde Atletiek, in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation, de Diabetes Challenge Zeewolde organiseerde. Onder het mom ‘Wandelen als medicijn, ontdekten sinds 2015 al tientallen deelnemers wat bewegen doet met je gezondheid en welzijn.

Minder of zelfs helemaal niet meer insuline spuiten, maar ook de deelnemers die om andere redenen wilden werken aan hun fitheid ondervonden de effecten.
Na een periode van aanpassen en kortere versies door Corona ging in maart opnieuw een editie van start. Gedurend een periode van vier maanden werd wekelijks gezamenlijk gewandeld, met als doel om aan het einde van de periode 6 dagen achtereen 10.000 stappen per dag af te leggen. Half juni vormde de Avondvierdaagse al een mooie opwarmer voor de afsluitende Challenge week die afgelopen week plaats vond.

Afsluiting Diabetes Challenge

Bij het ontbreken van Challenge groepen elders in de regio pakten de wandeltrainers dit jaar lokaal extra uit. Ondersteund door reguliere wandelleden werd er iedere avond een afwisselende route gelopen, met als een van de hoogtepunten een foto-puzzeltocht. Hoe goed ken je je eigen dorp? Een leuke wandelactiviteit waarbij je ongemerkt veel stappen maakt. Zaterdagochtend werd de Challenge afgerond met een finale ronde over de atletiekbaan waarna een enthousiast ontvangst door familie en vrienden. Als kroon op het werk doet de groep op 24 september mee met het landelijke wandelfestival dat de Bas van de Goor Foundation organiseert in het GelreDome.

Zowel de wandeltrainers en -begeleiders als de deelnemers kijken terug op een mooie periode. ‘Door de Challenge heb ik het wandelen echt ontdekt. Het heeft mij in veel opzichten veel gebracht.’, aldus een deelnemer. Wie meer wil weten over de Diabetes Challenge, de Fit Zeewolde Challenge of het wandelen in het algemeen, kan contactopnamen met Jolanda Olde Hengel. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie