Sport

8e Editie Zeewolde Endurance, Triathlon voor iedereen!

De Triathlon for All onderstreept in haar derde editie direct dat er bij de Zeewolde Endurance triathlon activiteiten voor iedereen worden georganiseerd.

8e Editie Zeewolde Endurance, Triathlon voor iedereen!

Dit laagdrempelig recreatieve onderdeel start met zwemmen in het Baken waarna er een kopje koffie wordt gedronken. Na de koffie volgt een gezellige fietstocht onder begeleiding van de Wieler Tour Club Zeewolde die eindigt met een lekkere lunch. Na de lunch begeleidt Zeewolde Atletiek de deelnemers op een leuke wandeltocht die eindigt op de Ravelijn bij de Finish van de Zeewolde Endurance.

Junior Challenge, Business Relay, Family & Friend

Aansluitend op de Triathlon for All start de 7e editie van de Junior Challenge waar scholieren van groep 8 en het voortgezet onderwijs uit de hele regio van start gaan op een korte triathlon. Ze doen dit of individueel of in een team. Met 250 deelnemers is de Junior Challenge Zeewolde een van de grootste scholieren triathlons van Nederland.

Om 17:30 is het de beurt aan de 2e editie van de Rabobank Business Relay en de Family&Friend triathlon voor iedereen die eens een triathlon wil proberen. Met afstanden van 250m zwemmen in de Inloop haven, 10km fietsen richting de Tulp en 2,5 km lopen over de strandboulevard een leuke uitdaging voor sportieve collega’s, vrienden en families. Collega’s doen mee in een relay waarbij elk van de drie teamleden een korte triatlon doet. Aan de Family & Friends triathlon kun je individueel meedoen. Bankier je bij de Rabobank dan krijg je een leuke korting.

Triathlon

Op zaterdag 27 juni is Zeewolde het toneel van de 8e editie van de triathlon zaterdag. Met open wedstrijden en de 4e divisie Noord over diverse afstanden en de 1e divisie van de teamcompetities van de triathlon bond. De 1e divisie is zeer spectaculair met deelnemers die elkaar maar weinig toegeven. Bij het fietsen is het stayeren toegestaan waardoor dit onderdeel lijkt op een wielerwedstrijd en er hard gestreden wordt om in het juiste peloton te komen. Zowel de dames als de heren komen naar Zeewolde.

Voor meer informatie kijk op onze www.zeewolde-endurance.nl. De inschrijving voor alle onderdelen is inmiddels geopend.

Advertentie