Sport

Atletiekbaan feestelijk geopend

Zaterdag 22 september werd de atletiekbaan geopend. Wethouder Ewout Suithoff en ex-wethouder Rein Zijlstra mochten dit veel en lang besproken project openen. Dit samen met Bram Som die vervolgens met de jeugd het eerste rondje liep.

Op het midden terrein kon er volop geoefend worden met hoogspringen, speerwerken en andere atletiekonderdelen. Niels Olofsson gaf een clinic polsstok  hoogspringen. Gelijk ook werden de eerste baan records gevestigd door de wedstrijden die gehouden werden. Dit gebeurde op onderdelen als polsstok hoogspringen, speerwerpen, team estafette, team battles en nog wat runs op diverse afstanden.

Bij het speerwerpen was er een indrukwekkend deelnemersveld in de verschillende categorieën.

Elektronische haas

Als primeur in Nederland kon er met de Wavelight (Pacer2) gelopen worden, de elektronische haas ontwikkeld door Keers Technology uit Zeewolde.Hier werden gelijk diverse onderdelen mee gehouden. Atleet Bram Som fungeerde ook als haas en nam pupillen mee op de 800 meter.

Om de feestelijke opening extra sfeer te geven waren er diverse foodtrucks en springkussens aanwezig. De rest van de week zijn er ook nog feestelijke activiteiten om de opening van de atletiekbaan te vieren.

Op onze Facebookpagina vindt u een fotoverslag

Atletiekbaan feestelijk geopend
Advertentie