Loading...

Team battles en topatletiek bij opening atletiekbaan
Team battles en topatletiek bij opening atletiekbaan

De opening van de atletiekbaan zal niemand ontgaan. Tenminste niet als het aan de atletiekvereniging ligt. Zaterdag 22 september is om 14.00 uur de officiele opening, gevolgd door een week vol evenementen en activiteiten. Voor de openingswedstrijd heeft de vereniging diverse nationale namen naar Zeewolde weten te halen. Speerwerpers en polsstokhoogspringers.
Voor wie het polsstokhoogspringen nog moet leren is er een clinic van Niels Alofson. Voor de jeugd is er een 200m Dafne race, een 1000m Henkes race.

Veel aandacht zal ook uitgaan naar de Team Battle. Een strijd tussen teams maar ook met de Pacer2, de elektronische tijdhaas die onderdeel is van de atletiekbaan. Welk team verslaat de pacer en loopt samen het wereldrecord 5km? Teams bestaan uit maximaal 4 teamleden. Ieder teamlid loopt om de beurt 400m. Naast het WR 5km zal de pacer ook het WR 10km, halve marathon en marathon weergeven.

Inschrijven als team kan nog steeds. Er zijn series voor gedreven atleten, maar ook bedrijven en families zijn welkom!

Ook later in de week zal er volop kans zijn om kennis te maken met de Pacer2. Dit naast een Sterrenmeerkamp, een groep 3 dag, Instuifavonden en veel meer.

Bram Som zal samen met wethouder Suithoff en oud-wethouder Zijlstra de opening voltrekken.
De week begint net zo feestelijk als hij begint. Niemand minder dan topatleet Dennis Licht zal de Athletics Champs wedstrijd op 29 september opluisteren.

Kijk voor het volledige openingsprogramma op www.avzeewolde.nl.


Foto: Overzichtsfoto van de atletiek- en ijsbaan in wording, augustus 2018