Sport

Beweegweek voor ouderen van start gegaan

Op het Marktpad heeft wethouder Winnie Prins maandagmorgen het startsein gegeven voor de Nationale Beweegweek voor ouderen. Tot en met zaterdag 13 mei worden er in Zeewolde diverse activiteiten georganiseerd voor oudere inwoners. “De landelijk trend is dat er onder ouderen steeds minder bewogen wordt”, weet Martje van den Bosse, buurtsportcoach in de gemeente Zeewolde.

“De Nationale Beweegweek voor ouderen is een initiatief vanuit het Ouderenfonds en OldStars en zij zetten zich in voor sport en bewegen voor ouderen. Wij hebben besloten in Zeewolde ook mee te doen en er onze eigen draai aan te geven.”

Beweegweek voor ouderen van start gegaan

Er wordt elke dag een activiteit georganiseerd door Sport & Cultuur en Welzijn Zeewolde. Na de (balkon)beweegactiviteit van vandaag volgt er morgen (dinsdag) om 14.00 uur in de Eclips een beweegbingo, wordt woensdagavond om 19.30 uur in het clubhuis van hockeyclub Zeewolde de aftrap verricht van de beweegcarrousel, staat er donderdag vanaf 15.00 uur een dansmiddag gepland in grandcafé De Buren, vinden vrijdag in sportcomplex Het Baken de vitaliteitsspelen plaats (aanvang 10.00 uur) en kan men zaterdag vanaf 10.00 uur terecht in Sporthal Polderwijk om te komen tafeltennissen.

Sportactiviteiten zijn doorgaans voor ouderen niet meer de eerste prioriteit, merkt Van den Bosse. “Ouderen moeten een drempel over, vinden het lastiger de deur uit te gaan en ook de financiën spelen een rol.” Met de komende (gratis) activiteiten hoopt ze ouderen die drempel over te helpen. Officieel is deze week bedoeld voor 65-plussers, “maar”, zegt Van den Bosse, “leeftijd is maar een getal. Het wordt als richtlijn gebruikt, maar iemand van 59 is ook van harte welkom.”

Advertentie