Sport

De 2e TVZ Cross Triathlon van Zeewolde op 9 september

De Triathlon Vereniging Zeewolde, (TVZ), organiseert op zaterdag 9 september de 2e Cross Triathlon van Zeewolde.

Al 15 jaar lang organiseerde TVZ de befaamde ParelTriathlon. Dit was een korte triathlon, gericht op de beginnende triatleet of sporters die dit een keer in estafettevorm wilden ervaren met familie of vrienden. Door verschillende wijzigingen op en rondom de camping De Parel ging de TVZ op zoek naar een alternatief. Deze werd gevonden door niet alleen de formule te wijzigen naar een CrossTriathlon maar ook te verhuizen naar een nieuwe locatie, de RCN camping in Zeewolde.

Een moutainbiker op het strand tegen rand van bos voor de huistjes van RCN


Voor de nieuwe formule Crosstriathlon blijft het principe dat zowel de beginner als ervaren triatleet mee kan doen in solo, duo of trio deelname.
De formule van een Cross Triathlon is dat het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaatsvindt. Hiervoor wordt een Mountainbike (MTB) gebruikt voor het fietsparcours en het trail-loop onderdeel door de bossen van Zeewolde. Cyclofietsen en/of E-mountainbikes zijn niet toegestaan.

RCN Camping

Michael Sleijster, wedstrijd commissielid van de TVZ legt uit:” toen wij het idee bespraken met Wout Sleuring van de RCN Camping werd hierop direct enthousiast gereageerd. Samen met Wout hebben we de mogelijkheden besproken en daar het parcours en de wedstrijd formule op aangepast. Geweldig dat wij zo ontvangen zijn op deze nieuwe locatie”. Commissielid Hans Oldehengel vult aan met de opmerking: “Ook geweldig dat onze trouwe wedstrijdsponsor DAP ons weer ondersteund”.

Beachstart

Net als in de eerste editie zal er een massastart zijn vanaf het strand, waarna er via een zwemronde door de jachthaven de exit naar het Parc Fermeé zal zijn. Spectaculair dus !
Het mountainbike parcours is met Staatsbosbeheer en de Stichting Mountainbike Route Zeewolde afgestemd. Dit parcours, welke een paar ronden gereden moet worden, is geen gemakkelijke en belooft ook hier spektakel terwijl de toeschouwers de deelnemers meerdere keren langs zien komen.
Het Trail-loop parcours voert de deelnemers door de bossen rondom de RCN camping en is voorzien van wat obstakels, waarna de finish naast het Parc Fermeé zal zijn.
De wedstrijd is "self-supporting", er mag geen verzorging of technische assistentie door toeschouwers plaatsvinden. De maximale capaciteit is 80 deelnemers.

Veiligheid

Ook aan de veiligheid voor de deelnemers is veel aandacht besteed. Sleijster: “tijdens het zwemmen is er begeleiding van 2 boten en 75% van het zwemparcours is niet diep. Bij de fietspad overgangen staan verkeersregelaars. Door het afgesloten parcours hebben we geen last van verkeer voor de deelnemers”.

Meedoen belangrijker dan winnen !

De formule van deze 2e cross Triathlon is om sporters laagdrempelig een leuke Triathlon te laten ervaren, waar (vergelijkbaar met de Zeewolde Endurance) gelijktijdig ook ervaren triatleten aan kunnen deelnemen. Doe dus gewoon lekker mee samen met jouw broer of zus, moeder of vader, buurman of oom of doe individueel mee!

Wedstrijdinformatie algemeen

Deelname aan de Triathlon wedstrijd is alleen bij vooraanmelding mogelijk en kan direct via de website van de TVZ ( www.tvz-zeewolde.nl ) of via :https://sites.google.com/view/tvzcrosstriathlon2023/homepage
Niet TVZ leden betalen 20,- euro bij individuele deelname, 30,- euro bij duo of trio deelname. Deelname vanaf 15 jaar.

Afstanden en tijden (Onder voorbehoud)
Zwemmen - ca. 650m (1 ronde)
Fietsen - ca. 18km (4 ronde)
Lopen - ca. 5km (3 rondes)

De actuele leeftijd is leidend. De start is om 10.00 uur

Advertentie