Sport

Gerain van der Erve speelt in Polen voor EK Little League

Spannend toernooi voor het Nederlands team  tijdens de EK Little League met Gerain van der Erve uit Zeewolde.

Van 22 tot en met 29 juli is de EK Little League voor de Littles (teams onder 12) in Polen. Het honkbaltalent wist zich uit ruim 70 kinderen te selecteren voor het regioteam uit Midden Nederland, de Little Valley Hitters. Met dit team is er naast de reguliere competitie en trainingen van de clubteams meerdere malen per week getraind om in mei naar het NK Little League te gaan in Haarlem. Het team onder leiding van oud international Lars Koehorst wist het NK te winnen.

Het complete team juichend in hun tenue op het honkbalveld
Foto: David Mulder DFotografie


Met behulp van crowdfunding hebben zij het geld bij elkaar gehaald om met het team richting Polen te reizen om daar het EK te kunnen spelen.

Op 22 juli was de eerste wedstrijd tegen Oekraïne.
De eerste inning ging voortvarend en kwam het Nederlandse team met 5 – 2 voor te staan. Pas in de zesde inning werden door beide partijen punten behaald. De eindstand was uiteindelijk 6 -5 voor Nederland.
Met de eerste punten op zak door naar de tweede wedstrijd op 23 juli tegen Spanje. In een spannende strijd ging het Nederlandse team er met de winst vandoor. 


Na verlies houden ze toch stand

Het Nederlandse team in het EK Little League voor spelers onder de 12, de Valley Hitters, houdt stand in het toernooi. Ondanks een verlies met een eindscore van 3-18 tegen Tsjechië op 25 juli, hebben ze deelname in het toernooi behouden dankzij de mogelijkheid tot herkansing volgens het toernooischema.

Deze herkansing vond plaats op 26 juli, waar de Valley Hitters tegen Oekraïne speelden. De vierde wedstrijd in het toernooi resulteerde in een overwinning voor de Valley Hitters met een score van 6-5.

Halve finale

Op 27 juli nam het team, onder leiding van de coaches, het op tegen Spanje. Deze moest het team naar de halve finale brengen. En dit is gelukt! Met een 4 -3 winst wacht 28 juli de halve finale tegen Italié.

In een spannende halve finale waar het na 6 inningen nog steeds op 5 - 5 stond, werd er pas in de 8e inning weer gescoord. Het Nederlandse team met Gerain van der Erve uit Zeewolde haalde maar liefst 4 punten binnen in de 8e inning. Italië wist niet meer te scoren. Hierdoor werd de eindstand 9 - 5 voor Nederland.
29 juli spelen ze de finale tegen Tsjechië. Eerder in het toernooi verloren ze hiervan met 3 - 18.

Finale

Wat was het team dicht bij de EK Titel, in een spannende wedstrijd waar in de zesde inning alles of niets werd gegeven, was het toch Tsjechië die er met de 7-6 overwinning vandoor ging. Het was een totaal andere wedstrijd als de eerste tegen Tsjechië, welke met dik puntverschil werd verloren.
Desondanks kan het team terugkijken op een fantastisch toernooi, waarin zij hebben kunnen laten zien tot wat zij in staat zijn en hebben de Valley Hitters een zeer goede prestatie geleverd.Speelschema en uitslagen voor Nederland:

22 juli Nederland – Oekraïne  6-5
23 juli Spanje – Nederland      2-3
25 juli Nederland – Tsjechië    3-18
26 juli Oekraïne - Nederland   5 -6
27 juli Spanje - Nederland       3 -4
28 juli Italië - Nederland          5 - 9
29 juli Tsjechië - Nederland     7 - 6

Tsjechië gaat hiermee door naar het WK in Amerika half augustus.

Gerain speelt en traint voor de landelijke competitie bij HCAW, een van de Nederlandse topclubs uit Bussum. Hij heeft de ambitie om daar in het eerste te komen en Europees Kampioen te worden, net als het eerste dit jaar. Natuurlijk wil hij ook prijzen halen met het nationale Nederlandse team.

Meer weten over het team, kijk dan op https://honkbal-team.nl/

 

Advertentie