Loading...

Deelnemers LOKO-loop trotseren wind en regen
Deelnemers LOKO-loop trotseren wind en regen

De Halve van Egmond maar ook de wind en regen die 's nachts langs de ramen striemden zullen ongetwijfeld lopers hebben weerhouden om mee te doen aan de derde LOKO-loop die zondag georganiseerd werd door Zeewolde Atletiek. Ook aan de gelopen tijden was te zien dat het weer zijn invloed had. Zelfs de geoefende en doorgaans snellere lopers moesten soms een minuut of meer laten liggen op hun parcoursrecord.

Evengoed stond er een leuke groep aan de start. Goud was bij de jeugddeelnemers voor Yenthe Minkhorst, Thijmen Versteeg, Maud Langendijk, Mareijn van Beusichem, Carina Pastoor, Roan van Dam, Marlynn van Beusichem, Robin Versteeg op de 1km, en op de 2,5km voor Lola Rings, Buster van der Zee, Berber Schaap en Merijn Korthof. Bij de steratleten was Jan Pieter Schelling de snelste op de 1km, Rick Petersen op de 2,5km.

De snelste tijd op de 5km werd deze dag gelopen door Ludger Stuijt (19:05), op de 10km was Ronald Langstraat de snelste (38:32). Bij de dames liep Sandra Visser de snelste tijd op de 5km (24:28) en Marlies van Amstel op de 10km (50:44). De vierde en laatste LOKO loop is op zondag 10 februari. Dit is tevens de finale van de loopcompetitie. Deelnemers die 3 of meer van de wedstrijden hebben meegedaan, komen in aanmerking voor een finale plaats. De tussenstand is te bekijken via www.zeewolde-atletiek.nl.