Sport

Duitse tophockeysters trainen in Zeewolde

Hockeyclub Zeewolde krijgt volgende week twee dagen Duitse gasten over de vloer. Topteam Der Club an der Alster uit Hamburg speelt in hun voorbereiding op de tweede seizoenshelft van de Bundesliga oefenwedstrijden tegen SV Kampong en Amsterdam en heeft Hockeyclub Zeewolde uitgekozen als trainingslocatie. “We zijn wel een beetje vereerd”, zegt Jack van Hettema, voorzitter van Hockeyclub Zeewolde.

Het contact is gelegd via hoofdsponsor The Hockey Centre. “We hebben hier wel een aantal wedstrijden voor moeten verzetten, maar dat hebben we er graag voor over.” Het nieuwe waterveld van Hockeyclub Zeewolde trok de Duitsers over de streep. “Dat soort topteams wil enkel op een waterveld spelen.”

Duitse tophockeysters trainen in Zeewolde

Der Club an der Alster is momenteel tweede in de Bundesliga en heeft in haar een selectie zeven Duitse internationals, maar ook enkele oud-internationals en jeugd-internationals, weet Van Hettema.

De trainingen van Der Club an der Alster op het sportpark aan de Horsterweg in Zeewolde vindt plaats op woensdag 29 maart van 14.30 tot 16.30 uur en op zondag 2 april van 9.00 tot 11.00 uur.

Van Hettema is zelf ook van de partij. “Hoe mijn Duits is? Ganz gut. Ich habe vier Jahre in Deutschland gelebt.”

Advertentie