Sport

Finale Diabetes Challenge Light

Na een opbouwperiode waarin 10 weken en een Challenge Week waarin maar liefst 6 dagen lang dagelijks 5km werd gewandeld, was het zaterdag de grote finale dag van de Diabetes Challenge Light.

De Diabetes Challenge laat zien hoe men met wandelen eenvoudig toe kan werken naar een fitter en actiever leven. Voor mensen met diabetes, maar ook voor ieder ander die met wat extra aandacht wil toewerken naar een fit en gezond leven. Dit met de stimulans van gezellige wandelmaatjes en onder begeleiding van deskundige wandeltrainers.

Deelnemers Diabetes Challenge 2021
Deelnemers Diabetes Challenge 2021

Door Corona werd de oorspronkelijke Challenge van het voorjaar verschoven naar het najaar en teruggebracht naar een zogenaamde light versie. Ook vonden dit jaar alle wandelingen in de finale week uitsluitend plaats in eigen dorp. In 'normale' omstandigheden zou hiervoor een combinatie worden gezocht met een andere Challenge groep bijvoorbeeld op de Veluwe. Voor de deelnemers mocht dit echter de pret niet drukken. Gekleed in Diabetes Challenge shirts en gewapend met vlaggetjes vertrokken de deelnemers op de finaledag vanaf de atletiekbaan richting het dorp. Na een muzikale warming-up ter hoogte van de Sfinx, en een korte tussenstop met traktatie bij slagerij Boshuizen, ging de groep op pad voor de afsluitende wandeling. Bij terugkomst mocht een ere ronde over de atletiekbaan natuurlijk niet ontbreken. Onder applaus van familie en vrienden, en met het inmiddels ontstane lijflied uit de speakers, passeerden de deelnemers hier de finish. Alle deelnemers werden gehuldigd met speldje van de Diabetes Challenge 2021. Deze werd uitgereikt door Els Knaapen, deelneemster van het eerste uur en inmiddels mede organisator van van de Diabetes Challenge Zeewolde.

De volgende Diabetes Challenge staat gepland voor het komende voorjaar. Wie graag op de hoogte wil blijven kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie