Sport

Goede start van het jaar met zaalhockey bij HCZ

Het nieuwe jaar is goed gestart bij Hockeyclub Zeewolde. Zaterdag 7 januari stond volledig in het teken van de zaalhockey.

In de ochtend werd een clinic verzorgd door enkele heren van Heren 1. Er werd begonnen met de allerjongste jeugd, kabouters en benjamins en de teams welke nog niet in de zaalcompetitie spelen. Zo werd laagdrempelig kennis gemaakt met zaalhockey, kon even de kerstvakantie energie eruit en werd er heerlijk gesport met elkaar.

Goede start van het jaar met zaalhockey bij HCZ

Daarna was de jeugd onder 10 aan de beurt. Zij spelen allemaal zaalhockey competitie dus de skills konden worden uitgebreid. Ook hier begeleidden de mannen van Heren1 de oefeningen. Met bezwete hoofden en rode wangetjes gingen de kinderen weer mee naar huis. Sommigen bleven nog lekker hangen in Sporthal De Horst.De oudere jeugd had namelijk onderlinge oefenwedstrijden, dus kijken bij broers of zussen is dan natuurlijk heel leuk.

Bij de jongere jeugd teams werd aandacht besteed aan het extra uitleggen van de regels binnen zaalhockey. Bij de oudere jeugd lag de aandacht op de uitvoering en het toepassen van de regels. Waarbij naarmate de leeftijd van de ploeg steeg, dit natuurlijk steeds meer een noodzaak is. Alle wedstrijden werd vol overgave gespeeld. Zelfs in de laatste wedstrijd waarbij de meiden onder 18-2 tegen het Dames2 team speelde, was het zeer spannend.

Al met al voor iedere doelgroep een mooie voorbereiding op het vervolg van de zaalcompetitie! Zonder vrijwilligers geen activiteiten! Het was een mooie sportieve hockeydag, waarbij natuurlijk een bijzonder dankjewel voor hun inzet voor de heren van Heren1 Wouter, Gerwin, Jelmer en Maurice en de trainsters van de jongste jeugd!
Ook Hylke van den Berg en Hero Bouwman worden door de vereniging hartelijk bedankt voor het begeleiden van de wedstrijden.

Advertentie