Sport

Groot onderhoud MTB Route

Op zaterdag 6 juni is er door een groep enthousiaste vrijwilligers van de stichting MTB Zeewolde gewerkt aan groot onderhoud van de mountainbikeroute in het Horsterwold. Dit onderhoud is erg belangrijk om de 17,2 kilometer lange route veilig te houden voor zowel de beginnende rijders als ook voor de gevorderde mountainbikers.

Gemeente Zeewolde draagt financieel bij aan het herstel van de route. Ook Staatsbosbeheer levert een bijdrage door gratis mountainbikebordjes en palen ter beschikking te stellen. Gert Jan Straatsma, voorzitter van de Stichting MTB Zeewolde : “We zijn blij met de bijdrage vanuit de gemeente! Hiermee hebben we samen met de vrijwilligers de route kunnen herstellen.

Groot onderhoud MTB Route

Dankzij deze verbetering en de vernieuwde aandacht hebben zich spontaan meerdere sponsoren gemeld. Supergaaf! Maar zonder voldoende sponsoren en vrijwilligers is er geen route, dus we zijn hard op zoek naar extra sponsors en vrijwilligers!”

Nu de route weer goed begaanbaar en veilig is - zelfs beter dan in andere gebieden in Nederland die last hebben van de droogte – kan er gewerkt worden aan de volgende fase om meer afwisseling en uitdagingen in de route aan te brengen. Daarmee wordt de aantrekkingskracht van de route nog verder vergroot, niet alleen voor alle enthousiaste Zeewoldenaren maar ook voor mountainbikers uit de rest van het land.

Wethouder Ewout Suithoff was zaterdag 6 juni aanwezig bij de werkzaamheden en is onder de indruk van de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers. “ Nu de route is opgeknapt kunnen nog meer mensen op een actieve manier genieten van de natuur in en rondom Zeewolde. Daarmee blijven we #vitaalinzeewolde”

Voor meer informatie over de mountainbikeroute: kijk op de vernieuwde website www.mtbzeewolde.nl of volg MTB Zeewolde via instagram of facebook.

Foto's: Jos Oostendorp

Advertentie