Sport

Halve triathlon weer onderdeel van Zeewolde Endurance

Het serieuzere duurwerk, zo mag je een halve triathlon gerust omschrijven. Waar de 1/8- en Olympic Distance triathlon als relatief kort en snel te boek staan, vergt 2km zwemmen, 80km fietsen en 20km hardlopen een goed opgebouwde voorbereidingsperiode.

Een blik op de voorlopige startlijst leert dat de meeste deelnemers al te boek staan als ervaren Long Distance atleten. En zal dat met name in de dameswedstrijd veel spanning aan de top met zich meebrengen, waar de Zeewolder vrouwen geduchte tegenstanders maar zelf ook podiumkansen hebben. Want Karin Gouw-Bijleveldt, Inge Hoogenhout en Gerline van der Bij hebben hun Endurance-sporen inmiddels wel verdiend. Organisaties als Challenge Almere, 70.3 Ironman Mallorca of de finale van de Woman’s Crit Series Europe op het digitale fiets platform van Swift (waar ’s winters veel racefietsers op hun zolderkamer aan deelnemen), onze poldervrouwen hebben er met wisselend succes aan deelgenomen. Waardoor de landelijke age-group concurrentie met gepaste wedstrijdspanning naar Zuidelijk Flevoland mag afreizen.
In het mannelijke deelnemersveld is er op dit moment nog niet een duidelijke favoriet aan te wijzen.
Hein Smelt (meerdere keren de marathon van Rotterdam gelopen) en Paul Hundscheidt (Ironman Maastricht en inmiddels al bijna 50 marathons gefinisht)kunnen hierdoor met hun jarenlange duurervaring op een top-10 klassering hopen.

Halve triathlon weer onderdeel van Zeewolde Endurance
Foto: Simone Koster - archief 2019

Door de corona-annuleringen wordt de komende editie pas de tweede maal dat de halve triathlon afstand geafficheerd staat. Voor de start op zaterdag 25 juni om 10:00 kun je je nog aanmelden op www.zeewolde-endurance.nl.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie