Sport

Honkbalteam Zeewoldenaar Gerain van der Erve wint NK Little Leage Littles

In een spannende finalewedstrijd tijdens de NK Little League Littles, is Zeewoldenaar Gerain van der Erve (12 jaar) met zijn regio honkbalteam als 1e geëindigd en Nederlands kampioen geworden.  

Als oudspeler van Honk- en softbalvereniging the Harriers uit Zeewolde, speelt Gerain tegenwoordig in het 1e klasse pupillenteam van HCAW (Bussum). 

Gedurende het toernooi stond het team The Valley Hitters, met honkbalspelers vanuit HCAW (Bussum), UVV (Utrecht), Hoofddorp Pioniers en Scimitars (Bussum) er goed voor, met maar 3 runs tegen en 41 voor.
In de allesbeslissende finale stonden Gerain en zijn team tegenover het team uit Rotterdam. Na een achterstand van 2-0 wisten The Valley Hitters 3 punten te scoren in de laatste inning.

Gerain met de beker

Daarmee verzekerde het team zich van een plaats in de EK Little League die van 22 juli t/m 29 juni 2023 gespeeld zal worden in Kutno - Polen. 

Gerain en zijn team zoeken nog sponsoren om de kosten van circa € 7.000 euro te bekostigen om deelname mogelijk te maken. Als u een bijdrage wilt leveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij uw gegevens kunnen doorgeven. 

 

Advertentie