Sport

Triathlon 4 All tijdens Zeewolde Endurance

Zeewolde kent tijdens de Zeewolde Endurance sinds enkele jaren een Triathlon 4 All en heeft inmiddels ook twee onderdelen. Er is de Senior Triathlon en een No Limit Triathlon.
De Senior Triathlon spreekt in naam voor zich, de No Limit Triathlon richt zich op deelnemers met een beperking.

De Triathlon 4 all vindt plaatst op 23 juni, dag 1
In beide gevallen wordt er goed gelet op alles binnen de mogelijkheden en wordt er op een gepast tempo gesport.
De dag begint in het Baken rond de klok van 10.00 uur met 30 minuten zwemmen; vervolgens is er koffie voordat er op de fiets (welke fiets dan ook) 25 kilometer wordt gefietst. Aan het einde van de tocht staat er een lunch klaar. De dag wordt beëindigd met een wandeling van 5 kilometer.
Net als elke andere deelnemer van de Zeewolde Endurance eindigt deze onder de finishboog die dit jaar ter hoogte van Fika staat.

Een groep senioren die met elkaar gaan fietsen voor de Triathlon 4 all

NMK en Junior Challenge

De Zeewolde Endurance heeft op 23 juni ook nog het Nederlands Militair Kampioenschap en de kampioenschappen voor Politie en dit jaar voor het eerst ook de Brandweer.

In de middag starten de scholieren voor de junior challenge. Nieuw dit jaar is het onderdeel waar ook de groepen 7 aan meedoen. Basisscholen uit Zeewolde worden hiervoor uitgenodigd.
De middelbare scholen CCNV, RSG Slingerbos en RSG Levant doen mee, net als het Berechja College van Urk. Op alle scholen zijn trainingen en workshops verzorgd om op een goede manier zich voor te bereiden op de Endurance.
Er kan individueel worden meegedaan, maar ook in teams, waarbij je de onderdelen met elkaar kunt afwisselen.

24 juni

Op zaterdag zijn de divisie klassen 3 en 4 aan de beurt, evenals de diverse andere afstanden. De sprint is hierin eveneens mogelijk om als team te doen.

Behalve voor de junior challenge zijn vrijwel alle startplekken dit jaar vergeven.

De opzet van de Zeewolde Endurance is hetzelfde, er zijn echter wat wijzigingen in routes en finish locatie. Door ontwikkelingen in de Polderwijk is de route omgelegd, waardoor de toegangswegen naar de Molenbuurt, Havenkwartier Hoog en Schelpenbuurt toegankelijk zijn. Vanaf daar is de dijk verder afgesloten. Ook is de Finish locatie gewijzigd naar de strandweg. Hierdoor is de Gelderseweg en dus ook de weg naar het centrum op vrijdagavond geopend. Dit was eerder niet mogelijk omdat het Finishplein bleef staan. Ook de route naar het centrum toe vanaf Geldersweg/Kwartiermakerslaan is geopend gedurende de wedstrijden.

Alle informatie, starttijden en routes zijn te vinden op de website van Zeewolde Endurance.
Waar evenementen zijn, zijn vrijwilligers nodig, zo ook bij de Endurance. Opgeven kan nog steeds.

 

Advertentie