Sport

Korte cursus verbeteren looptechniek bij Zeewolde Atletiek

Hardlopen is meer dan de ene voet voor de andere zetten. Houding, voetplaatsing en bijvoorbeeld rompstabiliteit spelen allemaal een rol in een efficiënte en comfortabele loopstijl.

Na het succes van een eerdere cursus ronde in november start Zeewolde Atletiek op woensdag 8 maart opnieuw met een kortdurende cursus Looptechniek. Tijdens de cursus +Looptechniek wordt gewerkt aan het verbeteren van je loopstijl. Met een goede loopstijl voorkom je niet alleen blessures maar leg je ook een belangrijke basis voor ‘sneller’ en ‘verder’ hardlopen. Deze cursus bestaat uit 7 avonden. Na een gecombineerde theoretische en praktische introductie op de eerste avond gaan de trainers van Zeewolde Atletiek 5 avonden lang met je aan de slag op de atletiekbaan.

Jelmer de Jong van Zeewolde Atletiek sprintend over de dijk

Aan de hand van diverse thema’s wordt er gewerkt aan ieders looptechniek en ontvang je handvaten en praktische tips om blijvend aan je techniek te werken. Op de zevende en laatste cursusavond wordt alles nog een keer samengevat en een aantal tips meegegeven voor het blijvend toepassen van het geleerde.

De cursus +Loopscholing is geschikt voor lopers met een basisloopconditie en gaat van start op 8 maart om 19.30 uur, op de atletiekbaan. De kosten voor deze cursus bedragen 47,50 euro.Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden kan via www.zeewolde-atletiek.nl. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Sjoerd van Hemert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie