Sport

Opnieuw podium Aaron Bos bij NK Atletiek

Meteen na een succesvol weekend NK Meerkamp U18, U20 en Senioren, stond afgelopen zaterdag en zondag in het teken van het NK Atletiek voor junioren (U18 en U20).

Waar het Meerkamp draait om goed te zijn in veel en uiteenlopende onderdelen, van sprint tot kogelstoten tot polsstokhoogspringen, zien we op het NK Atletiek vooral specialisten. Atleten die zich toeleggen op één of enkele onderdelen. Aaron Bos en Jonathan van Lien plaatsten zich hier wederom voor een aantal onderdelen, om hier tussen de specialisten te strijden om de medailles. Van Lien trapte de zaterdag af met kogelstoten, waar hij elfde eindigde. Bos begon de zondag bij het hoogspringen, wat hij uit voorzorg moest staken vanwege een lichte blessure en om zich te kunnen sparen voor het volgende onderdeel.

Daarna ging het los voor beide mannen op het polsstokhoogspringen. Hier was het een enorm spannende strijd. In een knotsgekke finale, waar zeer tactisch werd gesprongen, werd Bos met een evenaring van zijn PR (3,95m) tweede van Nederland. Enkele centimeters daaronder, volgde Van Lien op de vierde plek met een persoonlijk record sprong van 3,85m.

Aaron Bos op het podium met de nummers 1 en 2 van NK Atletiek losse onderdelen

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Nooit eerder eindigden beide jongens zo hoog op een NK. Een week eerder werd Aaron Bos al derde op het NK Meerkamp.
Na enkele weken van wedstrijden, gaat de focus nu naar het outdoor seizoen, wat traditiegetrouw afgetrapt wordt met een eigen wedstrijd in Zeewolde op 1 april. De eerstvolgende grote wedstrijden (NK meerkamp en NK U18) waar naartoe gewerkt zal worden, volgen in juni.

Foto's: Atletiekunie

Advertentie