Sport

LOKO Loop met nieuwe parcoursrecords

Dat de LOKO Loop door kon gaan was alles behalve vanzelfsprekend. Maar dankzij de nodige aanpassingen en de afstemming met de sponsoren, de RCN camping, de gemeente en natuurlijk het vrijwilligersteam, kon de eerste wedstrijd uit de LOKO loopcompetitie toch doorgaan. De waardering onder de deelnemers was groot want er zijn weinig wedstrijden op dit moment. Het evenement kon daardoor rekenen op ruime belangstelling.

Dit was terug te zien in de resultaten. Het parcoursrecord op de 5km van Herbert Jansen stond op 16:53, maar werd deze zondag door maar liefst drie atleten verbeterd. Paul Kuijer van AV Triathlon uit Amersfoort klokte 15:37 en neemt daarmee de plaats van Herbert in op de besten lijst. Jacobine van der Klip van Altis Amersfoort deed hetzelfde bij de dames en stelt het parcoursrecord van de Zeewoldense Hariëtte Lalkens met 14 seconden naar beneden bij op 19:35. Ook op de 10 km sneuvelde een parcoursrecord en wel bij de heren. Kristian Valk uit Amstelveen was met 35:18 de snelste en neemt het stokje over van Bernard te Boekhorst.

LOKO Loop met nieuwe parcoursrecords

De huidige parcoursrecords gelden voor het noordelijke parcours zoals dat is gebruik was sinds 2017. Op veler verzoek zal de volgende wedstrijd zich afspelen op het zuidelijke parcours zoals dat bekend is bij deelnemers die de LOKO al langer kennen. Alle kans dus om ook daar de beste tijd neer te zetten.

Bij de jeugd schitterde Thijmen Versteeg met de snelste tijd op de 1km ((4:06), waarbij hij bij lange na ook nog niet de oudste was. Giel Scholte en Quint Kuiper liepen een snelle 2,5km (beiden 10:18), Roos Liefhebber finishte op deze afstand op 13:21. Bij de 1km Steratleten was Jan Pieter Schelling het snelst over de finish net als Gina Fijma bij de dames. Rick Petersen liep in deze categorie 15:16 op de 2,5km.

Als de omstandigheden het toelaten vindt de 2e Loko loop plaats op zondag 8 november. Kijk voor meer informatie op www.zeewolde-atletiek.nl.

Foto: Kristian Valk - Nieuwe parcoursrecord houder 10km

Advertentie