Sport

MB2 de eerste kampioen van dit hockeyseizoen bij Hockey Club Zeewolde

Zaterdag 21 mei speelde HCZ MB2 tegen Laren MB4. Het ging om een kampioenswedstrijd. Bij winst ging het kampioenschap naar de meiden B2.

HCZ zette Laren meteen onder druk. Isabella zette via een een mooie hoge bal met voorzet van Esmay, HCZ op een 1-0 voorsprong.
Al snel kwam de 2-0 door Femke met voorzet van Juliet.

Toch gaf Laren zich niet zo makkelijk gewonnen want er werd door de verdediging heen gebroken. Dat resulteerde tot een 2-1 ruststand.

De rust werd goed benut. Tactiek werd besproken, waarbij geloof in het eigen spel belangrijk was. Er moest dus op dezelfde wijze gespeeld blijven worden.
Na de rust vergrootte Isabel de voorsprong met 3-1. Vervolgens gaf Esmay een mooie voorzet naar Janine en zij scoorde de 4-1. Met een voorzet van Femke kwam Isabella voor de goal en liep Zeewolde uit naar 5-1.

MB2 de eerste kampioen van dit hockeyseizoen bij Hockey Club Zeewolde

Ook de laatste vrouw Renske kreeg ruimte en kon van achteren uit helemaal doorlopen naar de cirkel van de tegenstanders. Ondanks de twijfel maakte zij het zesde doelpunt van Zeewolde.

Toch waren de meiden nog niet klaar en wilden nog meer doelpunten zien. Met een goeie hoge bal en een voorzet van Esmay, scoorde topscoorder van deze wedstrijd Isabella, de 7-1.

Femke bepaalde de eindstand door nog 8-1 op het scorebord te zetten.
“We hebben goed gespeeld, naar elkaar geluisterd en doorgezet. Welverdiende kampioenen dus!” Aldus speelster Femke

Advertentie