Sport

In de Lichtkring wint estafette als afsluiting van geslaagde sportdag

Nadat woensdag 18 mei een 5 tal scholen hun sportdag hadden, was het 25 mei de beurt voor de Kaleidoscoop, 't Wold, het Mozaïek, in de Lichtkring, 't Kofschip, Omniumschool en de Panta Rhei.

Deze mooie dag begon met een warming-up, onder begeleiding van Bert van Norden van de taekwon-do school HWA Rangdo. Nadat de spieren lekker waren opgewarmd gingen de kinderen van groep 5 tot en met 8 aan de slag met allerlei spellen, zoals lijnbal, slagbal, chaos doelenspel, hockey, badminton enz. De bedoeling was dat de kinderen lekker konden bewegen, plezier hadden en kennis opdeden van verschillende sporten. En dat is gelukt! Dankzij het prachtige weer en de goede organisatie liep het als een trein.

In de Lichtkring wint estafette als afsluiting van geslaagde sportdag

Elk spel werd begeleidt door een leerkracht, een ouder of een vrijwilliger van de korfbal, voetbal, hockey, badminton, atletiek vereniging en de takwon-do school HWA Rangdo.

John van het Wold zorgde voor het geluid en gezellige achtergrondmuziek. En ook deze sportdag werd afgesloten met een estafette tussen de 7 scholen. Wat was dat een spannende strijd! Lang lagen ’t Wold en het Mozaïek aan kop.

Maar dankzij een prachtige eindsprint won de Lichtkring. Zij gingen met de beker, die uitgereikt werd door wethouder Suithoff, terug naar school. De leraren van In de Lichtkring kijken terug op een ontspannen en zeer geslaagde sportdag!

Advertentie