Sport

Nederlaag met perspectief voor VV Zeewolde

Na de harde woorden van Carl Aventurin van eerder deze week ging VV Zeewolde donderdagavond weer vol frisse moed het veld op voor de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser ASC Nieuwland. De hoofdtrainer koos voor een 3-5-2-formatie en slachtofferde reserve-aanvoerder Denilçon Ramazan. De uiteindelijke 2-3-nederlaag is er één met perspectief, vond Aventurin.

“We stappen nu met een heel ander gevoel van het veld dan afgelopen zaterdag. Ik heb nu een ploeg met spelers gezien die meters voor elkaar wilden maken.” Aventurin koos voor een “iets behoudendere organisatie” en zag dat het voetballend bij vlagen best aardig was. “Het positieve van deze wedstrijd was dat we wel in de positie kwamen om tot kansen te komen. Maar we hebben nagelaten onszelf te belonen.”

Nederlaag met perspectief voor VV Zeewolde

ASC Nieuwland deed dat wel. De Amersfoorters kwamen in de eerste helft op een 0-2-voorsprong - Niels van Moolenbroek deed kort voor rust iets terug - en heel snel na de pauze was daar de 1-3. “We gaven binnen dertig seconden na rust zelf de 1-3 weg”, baalde Aventurin. “Dat heeft ook met scherpte en beleving te maken.” Na de 2-3 van Colin van den Brink verzuimde VV Zeewolde door te drukken.

Rendement

Aanvoerder Lucas Pelgrum: “Onze eerdere tegenstanders in de competitie waren wat fysieker, maar deze tegenstander wilde zelf ook graag voetballen, waardoor zij ook ruimtes weggaven.” Daar wist VV Zeewolde slechts ten dele van te profiteren. “Voetballend ging het niet verkeerd, want de ruimtes die we kregen werden goed benut. Maar we haalden iets te weinig rendement uit onze aanvallen.”

Drie keer werd de thuisploeg verrast door een vroege voorzet achter de laatste lijn. “Maar het verschil met voorgaande wedstrijden is dat we de koppies niet lieten hangen, maar er nog vol voor wilden gaan.” Dat leidde echter niet tot de, zeker gezien het laatste half uur, verdiende gelijkmaker.

Zaterdag is VV Zeewolde vrij; zaterdag 29 oktober wordt de competitie in de derde klasse B hervat met een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys.

Advertentie