Sport

NK Meerkamp Atletiek met een knallende afloop

Dit weekend was de atletiekbaan in Emmeloord het strijdtoneel van het NK Meerkamp junioren U18 en U20. Aaron Bos en Jonathan van Lien hadden zich eerder dit jaar geplaatst voor dit NK, dus mochten aanvangen op deze tienkamp. Tien onderdelen verdeeld over twee dagen.

De zaterdag startte na de 100 meter met twee goede prestaties bij het verspringen. Aaron Bos benaderde zijn PR tot op 5cm met 6,45m en Jonathan van Lien verbeterde zijn PR naar een uitstekende 6,43m. Na het kogelstoten pakte Aaron op het hoogspringen prima punten met een hoogte van 1,86m. Op de 400 meter, het afsluitende onderdeel van de zaterdag, sloeg Jonathan zijn slag en verpulverde hij zijn PR op deze afstand naar 53,25s.

Voltallige atletiekteam onder 20 zittend op een bankje met wt er achter staand. Allen juichend

Op dag 2 pakte Jonathan mooie punten op de 110m horden. Na het discuswerpen was het tijd voor het polsstokhoogspringen, waar Aaron Bos regerend Nederlands Kampioen outdoor is. Hij haalde met een hoogte van 4,15m opnieuw veel punten binnen. Bij het speerwerpen sleepten beide mannen een PR in de wacht met 38,28m voor Jonathan en 42,41m voor Aaron.

Toewerkend naar de afsluitende 1500m kon iedereen merken dat er wat in de lucht hing. Luuk Pelkmans (AV Sprint - Breda) moest een groot persoonlijk record lopen om de WK U20 limiet te behalen op de tienkamp. Gezien het feit dat Aaron de snelste PR van alle deelnemers had, werd hier de samenwerking opgezocht. In een gigantisch snelle race, haasde Aaron Bos in een nieuw PR van 4:24,97 Luuk Pelkmans naar exact de juiste tijd voor de limiet.

Beide mannen hebben dit weekend een ijzersterke meerkamp gedraaid. Aaron Bos behaalde op dit nationale kampioenschap een indrukwekkende 5e plaats, Jonathan van Lien een eveneens knappe 8e plaats. De komende dagen zal in het teken staan van herstel, voor er zondag met het junioren team van Zeewolde Atletiek wordt gestreden voor een finaleplaats bij het NK Teams in september. Het weekend van 14-16 juni staat vervolgens in het teken van het NK Junioren op de losse onderdelen, waar opnieuw atleten van Zeewolde Atletiek aan de start verwacht mogen worden.

Advertentie