Sport

Twee dikke P’s bij pupillencompetitie atletiek

Waar in Emmeloord werd gestreden op het NK Meerkamp Junioren deden de pupillen van Zeewolde Atletiek afgelopen zaterdag mee met de 2e voorronde wedstrijd van de pupillencompetitie.

In Amersfoort deden ze samen met leeftijdsgenoten van Altis, AV Triathlon en AV Pijnenburg hun eigen meerkamp bestaande uit een estafette, sprint, een werp en een springonderdeel en een lange afstand.
Een aantal atleten wisten ook deze dag weer hoog te scoren. Kevin Juffer behaalde met zijn puntentotaal een 1e plaats bij de MU10, gevolg door Thijs van Schaik op de 2e plaats. Tygo Verweij staat 1e bij de jongens U11, gevolgd door Ruben den Hartog op de 3e plaats. Minstens zo vermeldingswaardig zijn de top 10 plaatsen en de atleten die zichzelf steeds weer weten te verbeteren.

De jongens pupillen van Zeewolde, 4 op een rij langs de atletiekbaan

Het plezier dat de groep atleten hierin beleeft, en in het samen sporten, is hiervoor de belangrijkste basis en katalysator. De P van prestatie, maar ook de P van plezier. Een uitbundige lach, verwondering en plezier. Ja, we kunnen veel!

Samen met de ouders wordt nu uitgekeken naar de 3e en laatste voorronde wedstrijd in juli. Deze zal worden georganiseerd door Zeewolde Atletiek. De atletiekbaan is bijna klaar dus dit jaar eindelijk weer op de eigen baan!

Advertentie