Sport

Open deelname crosslooptrainingen

Ook deze winterperiode organiseert Zeewolde Atletiek weer speciale crossloop trainingen. Bij crosslopen loop je 'off road'. Met veel variatie in ondergrond en omstandigheden. Een heuveltje of een beetje modder wordt niet geschuwd. Onverhard lopen is gevarieerder, uitdagender en ook intensiever dan lopen op asfalt. Daarbij sta je voortdurend op scherp; je let op takken, boomwortels, kuilen en bochten en anticipeert op je omgeving.

Trainingen

De trainingen starten vanaf 24 november en gaan door tot en met februari 2019. Vanaf 16 jaar ben je welkom om je aan te sluiten. Incidenteel of gewoon voor de hele periode. In de training wordt aandacht besteed aan de specifieke looptechniek en het (verder) opbouwen van loopuithoudingsvermogen. Een startniveau van 5km aaneengesloten kunnen lopen is daarbij een vereiste. De groep verzamelt op zaterdag om 9.00 uur bij het clubgebouw van de Zeewolde Atletiek waarna er per fiets, en soms per auto, naar een wisselende startlocatie wordt gereden.

De crossloop trainingen zijn gratis voor leden. Niet-leden betalen 3 euro per training of 42,50 euro voor de hele trainingsperiode. Bij deze laatste optie wordt een kortdurende lidmaatschap afgesloten. Dit met als voordeel dat men tijdelijk lid is van de Atletiekunie en ook naast het crosslopen onbeperkt toegang heeft tot alle trainingen van Zeewolde Atletiek. Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie.

Open deelname crosslooptrainingen
Advertentie