Loading...

Enthousiaste pupillen, Christel, Luna en Maud
Regionale crossloop op Zeewolder bodem

Ruim 950 jeugdatleten afkomstig van 16 omliggende atletiekverenigingen kwamen afgelopen zaterdag samen met hun ouders en trainers naar Zeewolde om het tegen elkaar op te nemen op de crossloop. Verdeeld over 17 verschillende startmomenten en op afstanden variërend van 1000m voor de jongste deelnemers tot en met 4000m voor de oudste jeugd. De wedstrijd organisatiecommissie van Zeewolde Atletiek had hiervoor een uitdagend en gevarieerd parcours uitgezet, buitendijks iets voorbij de RCN camping.

Het was voor de 5e maal dat de Atletiekunie deze regionale wedstrijd toewees aan Zeewolde. 'Zeewolde heeft zichzelf inmiddels goed op de kaart gezet in atletiekland', geeft wedstrijdvoorzitter Jelmer de Jong lachend toe. 'Dat we opnieuw deze wedstrijd mochten organiseren is een mooi compliment!' In totaal waren er ruim 40 vrijwilligers gemoeid met de organisatie. De vereniging werkte hierbij nauw samen met de RCN camping. LOKO ICT en Runnersworld waren belangrijke sponsoren.

Wie zelf een keer de proef op de som wil nemen met het crosslopen, of benieuwd is naar het parcours, kan op zaterdag 2 februari meedoen aan de Welkoop Wintercross. Deze wordt georganiseerd op nagenoeg hetzelfde parcours. Kijk op www.crosszeewolde.nl voor meer informatie en aanmelding. 

Foto's gemaakt door Pieter Maasse
1) Start van een van de junioren categorieën  
2) Enthousiaste pupillen: Christel, Luna en Maud