Sport

Samen naar het Lokaal Sportakkoord

Op dinsdagavond 26 november kwamen 35 deelnemers bij elkaar voor de aftrap ‘Samen naar het Lokaal Sportakkoord’. Zij waren er namens sportaanbieders, sportverenigingen, scholen, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Gezamenlijk zetten zij zich in om de ambities op het gebied van sport en bewegen te realiseren. Dat doen zij door het maken van afspraken en deze vast te leggen in het Lokaal Sportakkoord.

Intentieverklaring lokaal sportakkoord

Dit akkoord wordt een Zeewolder uitwerking van het Nationaal Sportakkoord. Een akkoord tussen de minister van Sport, Bruno Bruins en verschillende organisaties op het gebied van sport om meer Nederlanders te laten bewegen.

Tijdens de avond werd de werkwijze toegelicht om gezamenlijk het Lokaal Sportakkoord op te stellen. Aanwezigen kregen de kans om ideeën en suggesties te geven voor de programma’s, projecten en maatregelen. De avond werd afgesloten met de ondertekening van de intentieverklaring. Daarmee werd de intentie uitgesproken om samen te werken aan het Lokaal Sportakkoord.

Oproep: “Doe mee!”

Wethouder Ewout Suithoff: “De komende periode worden er meer werksessies georganiseerd om invulling te geven aan het Lokaal Sportakkoord. Het zou mooi zijn als meer inwoners zich willen aansluiten bij deze werksessies. In maart 2020 zetten we dan onze handtekeningen onder het definitief Lokaal Sportakkoord tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dus hierbij mijn oproep aan inwoners: “Heeft u een goed idee, bent u al met een mooi initiatief bezig dat u wilt laten groeien of wilt u graag meedenken? Neemt u dan contact op met Bob Verstralen van de gemeente. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Beleidsnota Sport & Bewegen – Voor iedereen, door iedereen

In december neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van de beleidsnota Sport & Bewegen. In deze nota staan o.a. de kaders benoemd die worden gebruikt bij het opstellen van het sportakkoord.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie