Loading...

Sport Akkoord gereed en ingediend
Sport Akkoord gereed en ingediend

Het afgelopen jaar is er met heel veel verschillende partners vanuit sport, onderwijs, welzijn en gezondheid hard gewerkt aan de totstandkoming van een zogenaamd Sport- en beweegakkoord. Een akkoord met veel ambities, maar ook concrete acties en speerpunten. Met als doel het sporten en bewegen te versterken en samen toe te werken naar een gezond en vitaal Zeewolde. In het akkoord worden alle speerpunten en gekozen actiepunten toegelicht en diverse sport- en beweegaanbieders hebben zich inmiddels aangesloten bij de uitvoering hiervan. Samen met de intentieverklaringen van al deze uitvoerende partijen, is het akkoord eind juni ingediend bij VSG.

Meedoen in de uitvoering

Daarmee is het tijd voor de uitvoering. Iedere vereniging of organisatie wordt uitgenodigd om hier een rol in te spelen. Wilt u aanvoerder zijn en het initiatief nemen om een actie- of speerpunt uit te werken in een project? Wilt u speler zijn en samen met een lid van de begeleidingsgroep een plan opstellen? Of ziet uw organisatie mogelijkheden om op een andere manier bij te dragen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitnodiging voor het indienen van plannen

In september ontvangen alle betrokken organisaties een uitnodiging voor het indienen van een plan. Wie een goed gefundeerd plan heeft kan hier ondersteuning in ontvangen. Hiervoor is een uitvoeringsbudget beschikbaar van € 20.000,- per jaar voor de periode 2020-2022.

Begeleidingsteam

De uitvoering van het Sport- en Beweegakkoord wordt begeleid door een zogenaamd ‘Begeleidingsteam’. Naast het toezien op de uitvoering is het team verantwoordelijk voor de inzet en toekenning van uitvoeringsbudget. Het team zal de komende maanden gebruiken om zichzelf te introduceren en het akkoord onder de aandacht te brengen.

Het Sport- en Beweegakkoord is te lezen op www.sportencultuurzeewolde.nl. Evenals voorbeelden van hoe de uitvoering van speerpunten en acties eruit kunnen zien.

Vragen of opmerkingen?

Als u vragen heeft over het Sport- en beweegakkoord, aarzel niet om contact op te nemen. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namen begeleidingsgroep:
Nicole Liefhebber – Eigenaar Way2Move Zeewolde (sport en gezondheid)
Michelle Volk – Coördinator Buurtsportcoaches Zeewolde (sport en welzijn)
Sybrigje Westerhof – Projectleider Grenzeloos Bewegen (sport en zorg)
Jan van de Bovenkamp – Voorzitter Hsv Ons Stekkie Zeewolde (sport)
Jos Groot Koerkamp – Voorzitter van de Stichting Exploitatie Sportvoorzieningen de Horst (sport)
Gert Visscher - Voorzitter Stichting Talent Ontwikkeling Zeewolde (sport)
Bob Verstralen - Beleidsadviseur sport gemeente Zeewolde (sport en recreatie)
Marko van der Schoot - Beleidsadviseur sport gemeente Zeewolde (sport en recreatie)
Marijke van de Beek - Vakdocent bewegingsonderwijs (sport en onderwijs)

Foto Ruud van Velzen: De begeleidingsgroep Sport- en beweegakkoord Zeewolde, met Wethouder Ewout Suithoff als enthousiaste supporter