Loading...

Sportscholen weer geopend, ook in Zeewolde
Sportscholen weer geopend, ook in Zeewolde

15 Mei 2020 mochten de sportscholen weer buitensport organiseren. Een aantal sportscholen in Zeewolde hebben hier goed op ingespeeld.
Zo werd de atletiek baan goed gebruikt waar ook een tent werd geplaatst op initiatief van Zeewolde Atletiek en Sportschool Next Level. Meerdere verenigingen en ook dansscholen maken daar dankbaar gebruik van. Maar ook parkeerplaatsen, bos, strand en park waren mooie training locaties.

Ondanks deze fantastisch alternatieven, kon niemand wachten tot de opening van sportscholen op 1 juli 2020. Immers kon nog niet alles naar buiten. Onder bepaalde voorwaarden en met maatregelen mogen de sportscholen weer volledig open. Zo is het belangrijk dat de gezondheid van sporters en medewerkers gewaarborgd kan worden.

Sporten volgens protocol

Er is een protocol opgesteld waaraan alle sportlocaties in Nederland moeten voldoen. Branchevereniging NL actief is verantwoordelijk voor het leveren van het protocol, zij hebben in samenwerking met overheidsinstanties en sportscholen, dit protocol geschreven.
Een aantal belangrijke voorwaarden voor de opening zijn:

Goede ventilering van het gebouw.
1,5 meter regel binnen en buiten.
- aangegeven welke apparaten gebruikt mogen worden.
- aangeven welke parkeerplekken gebruikt mogen worden.
- Logboek bijhouden
- Reserveren in tijdsvakken
- Controle op reservering bij binnenkomst triage/gezondheidscheck
- Goede hygiëne maatregelen
- informatie voorziening bij binnenkomst.
- Zelf de toiletten reinigen voor en na gebruik.
- Desinfecterende middelen bij deuren, en apparaten

Het volledige protocol is hier te lezen

Bij Next Level zijn ze eigenlijk tijdens de hele Coronaperiode actief bezig geweest, eigenlijk waren ze overal in het dorp te vinden. Maar nu kunnen ze ook weer binnen open. Groepslessen kunnen binnen weer worden gegeven en onderdelen die echt niet buiten konden kunnen ook weer worden opgestart.

Bij Fysica Milons waren de mogelijkheden buiten wat beperkter. Zij stonden dan ook te trappelen om 1 juli weer open te gaan. Duidelijke instructies en maatregelen zorgen ervoor dat ook daar weer lekker gesport kan worden.
Met belijningen wordt duidelijk gemaakt hoe de afstand te bewaken is.

Kick Off Gym heeft ook lessen buiten kunnen geven op de parkeerplaats en werd goed gesteund door de leden. Maar ook daar kan er nu weer volop binnen getraind worden

Sportcentrum Zeewolde had een tent over de tennisbanen geplaatst waarin zij de fitnessapparatuur hadden staan.  Groepslessen werden op de parkeerplaats gegeven. Via de app kan je dan reserveren voor een plek. Maar ook daar wordt inmiddels weer binnen een en ander gerealiseerd.

Crossfit Zeewolde sportte ook al weer enige tijd buiten op de parkeerplaats of bij de Atletiekvereniging. Maar ook zij zijn vanaf 1 juli weer open zodat hun sporters weer bij alle attributen kunnen. Crossfit Zeewolde gaf online trainingen in de periode dat ze dicht waren waarbij Zeewolde via Facebook mee kon kijken.

Foto's: Harry Kramer en Ruud van Velzen