Sport

Sterke debutanten pupillenatletiek

April is de maand waarin alle atletiekcompetities van start gaan. Zo ook de competitie voor de pupillen die afgelopen zaterdag 13 april in Soest van start ging.

Doordat de atletiekbaan in Zeewolde al meer dan één seizoen niet volledig kan worden gebruikt, was het voor een aantal onderdelen best spannend of nieuw. Desondanks lukte het Kevin Juffer om op de meerkamp een eerste plaats te behalen, o.a. ook dankzij zijn hoogtesprong van 1.30m. Opvallend was ook hoe bij de jongens U12 de top 5 bij kogelstoten volledig werd geregeerd door Zeewolde.

Meiden van de atletiek

Met 35,32 op de 4x60m estafette werd het team van Zenna van Tol, Kevin Juffer, Sasja de Lijster en Thijs van Schaik eerste bij de JU12. Tygo Verweij pakte in zijn leeftijdsklasse JU11 de 2e plaats op de 60m sprint. Hoge ogen waren er eveneens voor de pupillen die voor het eerst meededen. Na de doorstroom van de oudere pupillen naar de junioren waren er zaterdag 13 april in Soest maar liefst 10 debutanten. Mike Verkaart, Charlie-Mae Smet, Marellva en Cataleya Ramazan, Zyan Booy, Jelle Mijer, Daren Baijens, Lara Kamsteeg, Willemijn Dollevoet, Noor Kempenaar en Fay van den Berge volbrachten deze dag hun eerste meerkamp.

Met meteen geweldig mooie prestaties (teveel om op te noemen) leverden ze meteen een mooi aandeel in de teamnoteringen. De volgende competitiewedstrijd vindt plaats op 1 juni in Amersfoort, de derde wedstrijd staat gepland op 6 juli in Zeewolde. Als alles goed gaat op de dan inmiddels herstelde atletiekbaan.

 

Advertentie