Sport

Zeewolde blijft op koers

Het is een bijzondere ervaring: voetballen bij vv 's Heerenbroek. De voetbalvereniging op een centrale ontmoetingsplek en het veld op een 100 meter afstand, Een gastvrije ontvangst, een voorjaarszonnetje en temperaturen die in de zomer niet misstaan.

De controle van de spelerspassen moest per se in de kleedkamer plaatsvinden waardoor de wedstrijd een klein kwartier later begon dan de bedoeling. Zeewolde probeerde zo zorgvuldig mogelijk op te bouwen wat op gras altijd wat moeilijk verloopt dan het vertrouwde kunstgras. Op het moment dat 's Heernbroek de eerste kans dacht te krijgen lag de bal aan de andere kant in het net. Een hoekschop van 's-Heerenbroek werd door Martin van Barneveld onschadelijk gemaakt en het vervolg was nog beter. Een verre trap op maat voor Karim Arzini die de uitlopende doelman verschalkte. Een goed begin met de gewenste snelle voorsprong in de 5e minuut. De vroege voorsprong betekende niet dat Zeewolde het gemakkelijk had. Martin van Barneveld moest in de 9e minuut in de korte hoek redding brengen. In de 5 minuten daarna wist Zeewolde drie mooie aanvallen niet om te zetten in echte kans of doelpunt. Vervolgens gebeurde er praktisch niks voor de twee doelen tot het slotakkoord in de laatste paar minuten. Eerst was een voorzet van Julian de Roder net te scherp voor Collin van de Brink. Vervolgens werkte Pepijn Pelgrum een vrije trap van Karim Arzini naast en schoot dezelfde Karim van afstand naast.

Na de rust ging 's Heerenbroek opportunistischer spelen en zag Zeewolde nauwelijks kans om de voorwaartsen te vinden. Na ee klein kwartiertje kreeg Zeewolde weer meer en langer balbezit. In de 58e minuut was Pepijn Pelgrum dicht bij de 0-2 met een kopbal op een voorzet van Collin van de Brink. De keeper van 's Heerenbroek bracht redding ten koste van een hoekschop. Zeewolde kwam zelf goed weg toen Jonas Katshima uitgleed en de bal al dan niet met de hand raakte. De scheidsrechter vond het geen strafschop en Zeewolde ontsnapte. In de 67e minuut kreeg 's Heerenbroek drie hoekschoppen achter elkaar. Met enig kunst en vliegwerk bleef de bal uit het doel van Zeewolde.

Het slot van de wedstrijd was voor Zeewolde. Eerst scoorde Collin van de Brink vanuit buitenspelpositie op aangeven van invaller Enno van Keulen, vervolgens viel de 0-2 alsnog. Enno van Keulen joeg door op de keeper van 's Heerenbroek waardoor de bal via Enno van Keulen bij Karim Arzini terecht kwam, die niet zelfzuchtig Enno van Keulen de niet te missen kans bood. In blessuretijd was 's Heerenbroek nog heel dichtbij de 1-2 maar Martin van Barneveld hield een clean sheet.

Zeewolde was voetballend beter en verdiende de overwinning. 's Heerenbroek bood verdienstelijk verzet maar moest uiteindelijk toch de winst aan vv Zeewolde laten.

Voor de stand deed Zeewolde prima zaken. Zelf winnen en de nummers 2 en 3 tegen elkaar gelijk zien spelen. Anders gezegd: de voorsprong op de nummer 2 is van 3 punten gegroeid naar 5 punten. Zaterdag 20 april speelt Zeewolde thuis tegen ZAC (de nummer 3) terwijl voor Zwart Wit (de nummer 2) de lastige uitwedstrijd bij Dieze West op het programma staat.

Onderin viel het doek voor de enige ploeg die Zeewolde na de winterstop punten afhandig maakte. Met 6 punten kan EFC in 5 wedstrijden niet verder komen dan 21. Zwolsche Boys op plek 12 heeft 22 punten gehaald.

Martin van Barneveld, Niels van Moolenbroek, Luke Zwagerman, Jonas Katshima, Julian de Roder, Milan Brüggemann, Denilcon Ramazan, Pepijn Pelgrum, Ivor Wolters (71. Vincent van de Beek), Collin van de Brink, Pepijn Pelgrum (82. Enno van Keulen), Karim Arzini (87. Kay Rijswijk)