Sport

Thijs van Schaik goud bij A-Games

Regelmatig zijn het groepjes van atleten die samen meedoen aan een wedstrijd en daar podiumplaatsen weten te behalen. Dit weekend was het Thijs van Schaik die als pupil U12 (A pupil) zijn oog had laten vallen om de A-Games in Soest.

Een wedstrijd met een nationaal karakter waarbij A pupillen een keer geen meerkamp doen, maar hun eigen onderdelen kiezen waar ze graag op uit willen komen. Deelnemers waren afkomstig uit het hele land.

Thijs koos voor hoogspringen, verspringen en vortexwerpen. Bij de springonderdelen scoorde Thijs tussen zijn leeftijdsgenoten ver boven gemiddeld, maar de echte uitschieter kwam voor Thijs bij het vortexwerpen. In de voorronde verbeterde hij zijn PR al met maar liefst 10 meter. (45,02m) Met een eerste plaats was zijn deelname aan de finale verzekerd. De spanning steeg, zou het nog een keer lukken?

Thijs van Schaik op de atletiekbaan met de beker in zijn handen

Nog 10 atleten waren over en in de voorronde lieten ook enkele andere jongens zien dat ze boven de 40m wisten te werpen. Met Thijs zijn derde en laatst worp was het raak! 45,56m. Nog eens 54cm verder dan eerder die dag en 1,37cm verder dan de nummer 2.

De atleet van Zeewolde Atletiek beklom dan ook stralend het prijzenpodium van deze nationale en goed verzorgde wedstrijd.

Advertentie