Sport

Top vijf plaatsen Regionale Crossloop

Na meerdere afgelastingen en een nieuwe wedstrijddatum kwam hij er toch: de tweede en meteen ook laatste wedstrijd van de regionale jeugd crossloop.

Op het Almeerderstrand kwam verdeeld over de dag 650 atleten samen afkomstig van 17 atletiekverenigingen uit de regio. Door het vervallen van derde wedstrijd was dit meteen ook de laatste mogelijkheid voor plaatsing in de finale in maart.
De 68 atleten uit Zeewolde, variërend van 5 t/m 18 jaar, wisten zich goed te weren tegen de harde wind en de grote tegenstand. Elin Buitenhuis, Jasper van Schaik, Annyck Room, Daan Verkaart, Ruben den Hartogh, Merijn Somers, Thijs van Schaik, Rixt Room, Jolien Langstraat en Wicher Room wisten in hun categorie allemaal een top tien plaats of hoger te bemachtigen. Waarbij Jolien Langstraat zelfs nummer 1 werd.

Top vijf plaatsen Regionale Crossloop

Ondertussen worden de klassementen opgemaakt en gekeken wie zich kan voorbereiden op de finale 12 maart in Amersfoort, waar de finalisten van poule zuid, noord en midden het tegen elkaar gaan opnemen. Individueel of als ploeg.

Foto’s: Evert Woutersen

Advertentie