Sport

Voorjaarscompetitie is weer gestart voor J6E1 van HCZ

Afgelopen zaterdag hebben de jongens J6E1 van Hockeyclub Zeewolde de eerste wedstrijd gespeeld tegen de Zwaluwen J6E1 te Utrecht.
Een stralend zonnetje maakte, dat de jongens met veel zin het veld op gingen.

Wel een beetje gespannen maar vol goede moed. Aangemoedigd door veel publiek en de nieuwe jongens die het team komen versterken, kon de wedstrijd beginnen. Hoe moest dat ook alweer zo’n veld wedstrijd? Het was even zoeken, het werd al gauw 0-1 voor de Zwaluwen. En ook de 0-2 volgde. Met die stand gingen we de rust in. Met elkaar besproken, dat dit toch echt beter kon. Wijze woorden van de mannen als “de bal moet gewoon naar voren” en “we staan op een kluitje”, “we moeten het veld groot maken”, gaf andere inzichten en motivatie. Met deze stand konden we echt nog wel winnen, dus de opstelling aanpassen en weer het veld in.

Voorjaarscompetitie is weer gestart voor J6E1 van HCZ

Gelukkig ze waren het niet verleerd. Ze speelden hoge druk, waardoor het veld van de ander kleiner werd. Hierdoor stonden de Zwaluwen steeds meer op hun eigen helft. Met als gevolg dat wij gingen scoren. En niet één doelpunt maar 5 uiteindelijk. Wat een feest! Ze hebben hard gewerkt voor de 5-2 overwinning! De coach is weer trots op de jongens.

 Wil jij ook weten of jij hockey een leuke sport vindt? Kom op woensdagmiddag naar de instuif training van 17.00-18.00u!
Ben jij jonger dan de leeftijd van groep 3, dan kun je ook komen sporten en bewegen bij onze Kabouter training op zaterdagmorgen van 09.30-10.30u.
Trek je sportieve kleding aan, hockeysticks zijn aanwezig en doe mee! Je bent van harte welkom! Meer info: www.hczeewolde.nl

Advertentie