Sport

Tuurtoren Tocht wandeltocht voor iedereen

Zondag 16 juni organiseert Zeewolde Atletiek een recreatieve wandeltocht, dwars door het unieke natuurgebied van de Stille Kern in Zeewolde. Deze wandeltocht, die al bij deze tweede editie landelijke bekendheid geniet, is geschikt voor jong en oud. Met een 15, 30 maar nu ook 6 kilometer afstand komen zowel geoefende als minder geoefende lopers aan bod.

Tuurtoren Tocht (archieffoto 2017, 2wild.nl)

Alle drie de afstanden voeren langs de markante Tuurtoren die een prachtig uitzicht biedt over de Stille Kern en waar tevens een rustpunt wordt ingericht. Hier kunnen deelnemers tegen een kleine o.a. koffie of thee krijgen. Deelnemers van de 6km worden met het toeristentreintje terug gebracht naar het startpunt, waardoor het meteen een extra leuk en gevarieerd wandel-uitje wordt voor families. Wellicht een idee voor vaderdag!

De wandeltocht, vernoemd naar de groene Tuurtoren op de kleine Horsterberg leidt de wandelaars door een bijzonder natuurgebied. Je loopt door bossen en langs slenkgebieden en vennen, waar je konikpaarden, runderen, reeën, damherten en talloze vogels en vlinders kunt tegenkomen. De route is volledig bewegwijzerd, maar er is ook een routebeschrijving beschikbaar. Omdat een groot deel van de route onverhard is, is de tocht minder geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan in de Stille Kern. De route is geschikt voor zowel wandelaars als nordicers.

De start is gesitueerd op Camping De Parel. De 30km lopers starten tussen 9.00 en 9.30 uur, de 15km tussen 9.30 en 10.00 uur, de 6km tussen 10.00 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur, wat tevens het moment is waarop de laatste wandelaar binnen moet zijn. Aanmelden kan bij voorkeur vooraf via www.zeewolde-atletiek.nl, maar kan ook ter plaatse op de dag zelf.

Zeewolde Atletiek kent een actieve wandelafdeling. Vier dagen per week zijn er trainingsmomenten voor uiteenlopend soorten wandelaars. Van sportief wandelen, Fit in Beweging tot Nordic Walking, Maandelijks wordt er een wandeling op locatie georganiseerd, waarbij ook niet-leden kunnen aansluiten. Want wandelen is niet alleen gezond, in een groep is het ook nog eens erg gezellig. Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie.

Foto: Patrick & Bert (2wild.nl)(Archieffoto 2017)

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie