Sport

Veel en gevarieerd bewegen tijdens Athletics Champs

Afgelopen zaterdag organiseerde de atletiekvereniging opnieuw de regionale Athletics Champs. Een atletiekwedstrijd voor pupillen waarbij ze in teams maar liefst zeven verschillende atletiekonderdelen doorlopen om voor hun team zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Meter maken - Zeewolde Atletiek

Na de teamestafettes, waarbij niet vier maar alle teamleden meedoen, was het voor de oudere pupillen tijd voor polstokverspringen, discus werpen, sprint, vortexwerpen, horden lopen. De jongere pupillen gingen hoog/hurkhoog springen, medicine balstoten, vortex werpen, een aftelsprint. De wedstrijd werd afgesloten met 'meters maken' een onderdeel waarbij de pupillen in 4 of 6 minuten een zo groot mogelijke afstand proberen af te leggen.

Sinds de opening van de atletiekbaan, precies een jaar geleden, was dit de derde Athletics Champs die de atletiekvereniging organiseerde. 'Het is een compacte wedstrijdvorm waarbij de deelnemers voortdurend in beweging zijn. Het gaat om teamprestaties, maar er is ook ruimte voor individuele prestaties. Waar andere regio's deze wedstrijdvorm al jaren geleden omarmden is in onze regio grote aarzeling. Door te laten zien hoe leuk het is, en hoe de kinderen genieten, proberen we hier verandering in aan te brengen.' vertelt bestuurslid Sybrigje Westerhof. En het werkt! Steeds meer verenigingen doen mee en raken enthousiast. Bij de deelnemers bestaat geen twijfel. Moe, voldoen en opgetogen verlaten ze de atletiekbaan. Bij de Athletics Champs voelt iedereen zich kampioen.

Foto's: Mabel Korporaal
Advertentie