Sport

Open Nederlands Hansa Kampioenschap in Zeewolde

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september wordt het Open Nederlands Hansa Kampioenschap op het Wolderwijd verzeild.

Het Hansa kampioenschap wordt gezeild in Hansa-boten. Dit zijn zeilboten die makkelijk aan te passen zijn aan zeilers met een lichamelijke beperking. Zelfs zeilers die 24 uur per dag worden beademd, kunnen in deze boten zelfstandig zeilen. Maar ook mensen (volwassenen, kinderen en jongeren) zonder beperking, kunnen meedoen. Eigenlijk iedereen die kan zeilen, kan aan dit Open NK meedoen!

Hansa Kampioenschappen Zeewolde

De wedstrijden van het Open Nederlands Kampioenschap starten bij het clubschip van Watersportvereniging Zeewolde aan de Bolhaven 20. Hier vindt ook de opening door wethouder Ewout Suithoff en de voorzitter van de Watersportvereniging, Randolf Kobus, plaats op vrijdag 30 augustus om 10.45 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom bij deze opening en bij de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden kun je met een motorboot mee het water op om de zeilers van dichtbij aan te moedigen.

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Vrijdag 30 augustus: twee wedstrijden.  Een wedstrijd duurt tussen de 30-45 minuten en de eerste wedstrijd start om 13.00 uur.

Zaterdag 31 augustus: drie wedstrijden. Start eerste wedstrijd is 11.00 uur, finish laatste wedstrijd ca 14.30 uur. Daarna is er een BBQ.

Zondag 1 september: twee wedstrijden. Eerste start om 11.00 uur. Finish laatste wedstrijd ca 13.30 uur.  Prijsuitreiking ONK 2019 rond 16.00 uur.

Inmiddels zijn er 22 boten  aangemeld. Wil jij ook meedoen, mee op een motorboot om de wedstrijden van dichtbij te zien of wil je meer informatie? Ga dan naar www.hansaklasse.nl of www.wvzeewolde.nl

Foto: ONK 2018 in Grou bij KWV Frisia. Fotograaf: Keimpe Jansma

Advertentie