Sport

vvZeewolde balanceert op rand van degradatie

Zeewolde begon uitstekend aan de wedstrijd en had in de 3e minuut op 0-1 moeten komen. Ramon Chaigneau ging in de 16 meter over de knie en de bal op de stip. Martijn van Heesbeen die herstelt was van een knieblessure zette zich achter de bal en zag zijn inzet gestopt door Thijs Menges. Keeper Thijs Menges ontpopte zich tot man-of-the match door enkele minuten na de gestopte strafschop Mahmoud Hanfish in een één op één situatie van scoren af te houden.

vvZeewolde balanceert op rand van degradatie

Hulshorst putte moed en zocht de aanval. In de 25e minuut zag scheidsrechter Brokelman een strafschop in de manier waarop Luuk Heerink de bal tegen zijn hand kreeg. Ruben Bets maakte geen fout en liet Romero Butz kansloos: 1-0. Zeewolde kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van Rutger de Vries een kleine meter over het doel. Na een bliksemstart van Zeewolde had Hulshorst het heft stevig in handen en ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na rust was Hulshorst in alle opzichten de betere ploeg. Trainer Mathieu van Heiningen moest door blessures van Roan Fokker en Lucas Pelgrum en de schorsing van Job Hoogedoorn noodgedwongen een beroep doen op good-old Reinier Joustra. Samen met Martijn van Heesbeen kreeg Joustra geen moment grip op het spel van Hulshorst laat staan dat ze in staat waren om een bruikbare pass bij de voorwaartsen te krijgen. De aanvallers werden stevig onder controle gehouden door de verdedigers van Hulshorst. De frustratie bij Zeewolde kon niet beter worden geïllustreerd dan door de gele kaarten voor alle drie aanvallers in de basisopstelling.

Hulshorst had Zeewolde in de klem en een aantal mogelijkheden om de 2-0 op het scorebord te zetten. Romero Butz zorgde nog voor uitstel van executie maar was kansloos bij een fraaie poging van Mel Mijdema in de 71e minuut. Dat het bij 2-0 bleef was vooral te danken aan Hulshorst dat vergat de genadeklap uit te delen toen Zeewolde in de laatste 10 minuten probeerde een doelpunt te forceren. Een echte kans voor Zeewolde leverde het niet op. Hoewel men bij Hulshorst nog voorzichtig was kan wel worden geconcludeerd dat Hulshorst met meer dan 1 been in de 3e klasse staat.

Spelers Zeewolde Romero Butz, Luuk Heerink, Jeffrey Bras (59. Evert Kort), Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Tim Nagtegaal (79. Roan Fokker), Reinier Joustra, Martijn van Heesbeen, Pieter Blom, Jasko Etomovic (65. Pepijn Pelgrum), Mahmoud Hanfish

Advertentie